ЦСКА избра Русе като база преди двата мача на "армейците" срещу Лудогорец в Разград, съобщава вестник "Утро". "Червените" ще гостуват на 3 април в двубой за купата на България, а на 6 април ги чака среща от плейофната фаза на първенството в Първа лига. 

През последните години цесекарите нощуваха в Търговище или Шумен, но ето, че сега пак заложиха на нашия град. 

Футболистите на ЦСКА ще пристигнат в Русе на 2 април, ще се настанят в хотелски комплекс "Рай", а същия ден наставникът им Любослав Пенев ще ги изведе за тренировка на стадион "Дунав". След първия си мач на "Лудогорец" Арена" тимът ще се завърне в русенските си покои до втория двубой на 6 април. Разбира се, "армията" ще плати наем за ползване на терена в "Здравец".  

ЦСКА се готви за последно в Русе към края на май 2012 година, когато воденият по него време от Стойчо Младенов отбор трябваше да гостува на Лудогорец. Тогава "армейците" проведоха подготовка на стадион "Аристон", а първата им тренировка бе посетена от близо 2000 фенове. Интересът на "червените" привърженици бе свързан главно с бразилската звезда Жуниор Мораес, който сега е национал на Украйна. 

Мачът между Лудогорец и ЦСКА се игра на 25 май и завърши с победа за "орлите" с 1:0. Двубоят бе изпъстрен със скандали и червени картони. При 0:0 нападателят на софиянци Присо прати топката в гредата с нескопосан удар от около 3 метра.