Новият наставник на ЦСКА Нестор Ел Маестро дебютира с победа начело на тима. В контролата срещу Етър Велико Търново, която бе първа за двата състава от предсезонната подготовка, „червените“ се наложиха с 2:0. И двете попадения в спаринга, който се състоя на базата на столичани в Панчарево, бяха дело на отлично представилия се Рафаел Енрике (62‘ и 79‘).

Срещата заради контузии пропуснаха Станислав Манолев, Фернандо Каранга и Стойчо Атанасов. Жанио Бикел получи почивка. 

В първите двадесетина минути на мача двата състава не създадоха изобилие на чисти положения. В седмата минута „червените“ проведоха нелоша атака отдясно, последва центриране, а в мигом бранителите на Етър се засуетиха, но след това бързо се окопитиха и изчистиха. Топката обаче отново попадна в играч на „армейците“ и последва изстрел от дистанция. Той обаче бе слаб и се оказа лесна плячка за Христо Иванов.

LAP.bg, Илиан Телкеджиев
21 снимки

Две минути след това „виолетовите“ получиха право да изпълнят фаул отдясно. Иван Вълчанов шутира, но слабо и Черниаускас излезе и улови безпроблемно.

Първата чиста ситуация в двубоя на Панчарево дойде в 22-ата минута. Тиаго Родригес отправи хубав фалцов удар от границата на пеналта. Топката летеше към горния ляв ъгъл на Христо Иванов, който обаче безупречно извади в корнер, от който не произлезе нищо. Десет минути след това момчетата на Ел Маестро изпълниха фаул отдясно по атаката си. След изстрела топката премина близо до десния стълб на Иванов. В 39-ата минута Антов стреля от дистанция, но над напречната греда.

Най-чистата ситуация за „болярите“ дойде в 40-ата минута. При остро центриране на Велко Батрович отляво Черниаускас не се намеси добре и излезе неразчетено, Иван Стоянов се възползва и засече. В този миг обаче негов съотборник застана на пътя на топката и тя не можа да се оплете в мрежата.

Второто полувреме започна по сравнително сходен начин на първото. В 48-ата минута Едвин Джеси бе фаулиран отдясно по атаката. Кирил Десподов изпълни, но защитата на Етър изчисти и изнесе играта в предни позиции. Малко след това появилият се като резерва за гостите Ерик Почански опита нещо средно между удар и центриране отляво, но Черниаускас спаси.

Момчетата на Ел Маестро поведоха след 62 минути игра. След хубава атака Кирил Десподов пусна надясно към Едвин Джеси, който върна назад към Рубен Пинто. Последният комбинира с намиращия се отляво в наказателното поле Рафаел Енрике, който мушна топката в мрежата за 1:0. Само седем минути след това „армейците“ можеха да удвоят аванса си. Влезлият като смяна Тонислав Йорданов получи пред пеналта, направи няколко крачки и шутира. Заменилият Христо Иванов – Цветомир Цанков отби, а след това топката кацна върху напречната греда.

Тимът от Борисовата градина стигна и до второ попадение. Това се случи в 80-ата минута при една чудесна индивидуална акция на Рафаел Енрике. Той излъга Цанков, след като бе нахлул отляво и с удар по земя оформи 2:0.

Малко преди края Рубен Пинто получи пред пеналта. Изчака няколко секунди и след това адресира пас към включилия се отляво Енрике. Авторът и на двете попадения за домакините обаче в тази ситуация се размина с топката. 


Развитие на срещата: 

ЦСКА - Етър 2:0 (Рафаел Енрике 62', 79')

90' Край на мача

88' Рубен Пинто получи пред пеналта. Изчака няколко секунди и след това адресира пас към включилия се отляво Енрике. Авторът и на двете попадения за домакините обаче в тази ситуация се размина с топката. 

79' ГОЛ ЗА ЦСКА- 2:0. Хубава индивидуална акция на Рафаел Енрике завършва с втори гол за "червените".  Атакуващият футблист си поведе топката, излъга Цветомир Цанков и с удар по земя се разписа за втори път в двубоя. 

69' Греда. Тонислав Йорданов получи пред наказателното поле, направи няколко крачки с топката и се нагласи да стреля. Появилият се като резерва Цветомир Цанков отби топката, която след това "кацна" върху напречната греда.

62' ГОЛ ЗА ЦСКА - 1:0. Кирил Десподов пусна много умело надясно на Джеси, който върна към намиращия се пред пеналта Рубен Пинто. Той комбинира с Рафаел Енрике, който мушна топката в мрежата на Етър за 1:0. 

59' Десподов стреля от фаул, но играч на Етър изчисти в корнер. 

57' Появилият се като резерва за Етър Ерик Почански опита нещо средно между центриране и удар, но Черниаускас спаси.

48' Едвин Джеси бе фаулиран отдясно по атаката. Кирил Десподов изпълни, но отбраната на Етър изчисти и изнесе играта в по-предни позиции. 

46' Начало на втора част

45' Край на първа част

40' Най-чистата възможност за Етър. При остро центриране отляво на Велко Батрович, Иван Стоянов засече, но негов съотборник застана на пътя на топката и така гостите се разминаха с попадението. 

39' Удар на Валентин Антов от зоната пред наказателното поле, но над напречната греда.

33' Фаул за ЦСКА. След изпълнението топката е изкарана в корнер, след като премина покрай десния стълб на Иванов. От ъгловия удар не произлезе нищо. 

22' Най-чистото положение до момента. Хубав фалцов удар на Тиаго Родригес от границата на пеналта. Топката летеше към горния ляв ъгъл на Христо Иванов, който обаче се прави безупречно и извади в корнер, от който не произлезе нищо. 

9' Фаул за Етър отдясно по атаката. Иван Вълчанов изпълни, но не затрудни Черниаускас, който излезе и улови. 

7' Хубава атака на ЦСКА отдясно. Последва центриране в наказателното поле. Бранителите на Етър се засуетиха в миг, но след това изчистиха. Последва удар от дистанция, но слабо и Христо Иванов улови. 

1' Начало на мача


Ето и 11-те на сръбския специалист:  30. Витаутас Черниаускас (в), 25. Стивън Перейра, 4. Божидар Чорбаджийски (к), 23. Александър Дюлгеров, 14. Ангел Лясков, 26. Валентин Антов, 6. Рубен Пинто, 8. Едвин Джеси, 20. Тиаго Родригес, 18. Александър Георгиев, 19. Кирил Десподов

Резерви: 33. Георги Китанов, 1. Данте Стипица, 12. Слави Петров, 5. Николай Бодуров, 29. Никола Борисов, 3. Жеферсон Телес, 28. Пламен Гълъбов, 16. Иван Турицов, 15. Кристиян Малинов, 17. Енрике Рафаел, 22. Никола Колев, 21. Тонислав Йорданов

Стартов състав на Етър: 1. Христо Иванов (в), 89. Артьом Артюнин, 21. Венцислав Василев, 70. Кольо Станев, 8. Румен Руменов, 30. Димо Атанасов, 20. Яни Пехливанов, 7. Иван Вълчанов, 10. Велко Батрович, 73. Иван Стоянов, 23. Стефан Неделчев

Резерви: 12. Цветомир Цанков, 14. Иван Скерлев, 17. Чавдар Ивайлов, 24. Симеон Иванов, 6. Георги Пашов, 25. Крум Стоянов, 88. Иван Петков, 11. Даниел Младенов, 92. Ерик Почански, 16. Антони Балъков