Ръководството на ЦСКА все още се двоуми дали да обжалва пред Спортния арбитражен съд в Лозана (КАС) решението да не бъде допуснат до участие в Лига Европа. Това заяви административният директор на „червените” Милко Георгиев.

УЕФА не допусна ЦСКА в Европа!

Вчера стана ясно, че УЕФА се позовава на „правилото за 3 години”, по силата на което новосформиран клуб не може да кандидатства за лиценз по отношение на евротурнирите. Това значи, че „червените”, които претърпяха структурна промяна през лятото на 2016 година, ще могат да предявят амбиции в тази връзка най-рано за сезон 2019/2020, стига да си извоюват това право.

От БФС намекнаха: Левски и Верея ще играят бараж

Вчера от ЦСКА бяха категорични, че ще обжалват решението пред КАС, а това щеше да доведе до определени специфики при разпределението на евроквотите през настоящата кампания. Сега обаче Георгиев не бе така категоричен, че отборът ще обжалва.

„Получихме документите от БФС, но на база това, което четем, е сигурно, че имало телефонни разговори. На базата на тези разговори продължа електронната кореспонденция. Ще видим дали ще обжалваме пред КАС (Спортният арбитражен съд в Лозана - б.р.). Футболният съюз не е молил УЕФА за компромис. Той задава въпросът по начин, който автоматично прави отговора един-единствен”, каза Георгиев след спечеления търг за имуществото и емблемата на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД. Посредством компанията „Ред Енимълс” ЕООД „червените”кандидастваха с оферта за 8 милиона лева, която се оказа печеливша.

ЦСКА спечели емблемата

„Постараха се тази година да изхарчим повече от 10 милиона, за да се примирим, че няма да участваме в Европа. С това ръководство на БФС и тези манипулации, които се извършват в Изпълкома от определен човек, няма как да участваме в Европа. Кой е този човек? На майката на синчето собственикът (визира Кирил Домусчиев – б.р.)”, добави Георгиев.