Това беше! Похлупакът е затворен, под него ще има затихващи бълбукания, но в сетния миг ЦСКА доказа, че освен 31 пъти на терена, вече е шампион и по морал!

Плащането на емблематичната емблема бе направено по холивудски. Там в екшъните, в трилърите нещата се случват в последните десетина минути на филма. Няма да е ЦСКА, ако и тук не бе по подобен сценарий. За да няма все още недоразбрали, често със син памучец в ушите си, днес ЦСКА не плати само въпросната емблема с трите звезди. Бяха платени активите и пасивите на фалиралото старо дружество. От днешния следобед падна мандалото на всякакви опити да се оспорва кой отбор е напълно пълноправен приемник на ПФК ЦСКА АД! Слава богу, дори и няколкото „бакшиша“, които често ме бъзикаха, сядайки в техните автомобили с въпроса: „Е, Ники, ти сега от кое ЦСКА си? Това ли, онова ли?“, вече ще трябва да си измислят нов въпрос. Този вече увисна като прани гащи. Прибавете и току-що приключената тема с отдаването на стадиона, базите за едно 30 години напред и да преставаме. Оттук насетне, всеки повдигнал дори вежда за съмнение, ще бъде обречен на някаква субективна негова си лудост и насмешка.

Тепърва ще се говори какво означава този акт. Как ЦСКА е върнал едни близо 5 милиона от тези осем на НАП, респективно на държавата, докато на други дълговете се трупат, трупат, че дори да се опъне една козирка, пак не може да ги спре. Много от останалите кредитори също ще получат някаква възвръщаемост и то от настоящето ръководство, което няма абсолютно никаква вина за финансовите магарии на предишните няколко.  Ще се правят анализи, сравнения, как в процентно съотношение ЦСКА дори е дал много повече за въпросната приемственост от клуб като Глазгоу например. И това са простички факти. Но за това по-нататък.

Сега за титлата, която днес бе спечелена. С гол в последната минута, малко „Парк де Пренс“ го играха червените и Гриша Ганчев. Титлата по морал. В „Господари на ефира“ често се случва да сгащят някого, да го накарат да обещае нещо, пускат отгоре един надпис “Обещано“ и чакат. Босът на ЦСКА обеща. Сега колкото и търсачите на телета под волове да се опитат да ви залеят в следващите няколко часове и дни с обяснения, че то така не бивало, ама що в последния момент, ама що през „Ред Енимълс“, ама що в четвъртък, а не в сряда, защо в сферата на „Везните“, а не се изчака периода на „Скорпиона“ и тем подобни. Криво, ляво, право, парите бяха преведени в срок! Босът на ЦСКА обеща и спази обещанието си! Точка! Чешете си езиците за плочките и фугите по „Графа“, по темата за ЦСКА и кое е, дали е, това ли е – вече няма да хваща дикиш. Тази тема вече ще хваща единствено ръжда.

Феновете бяха нетърпеливи, част от тях вярваха до последно, други режеха вени, бяха готови да посегнат и на гредите. Нормално, затова са фенове, за да бъдат буйни, емоционални, да врят. Но сега идва техният ред. Задължително и безусловно! Идва мач с Етър, на който няма да има абсолютно никакво оправдание, ако максимално допустимият капацитет на Армията не бъде запълнен. Не срещу Лудогорец на Никулден, а сега, срещу Етър, следващия уикенд. За да се каже едно голямо, хорово „Благодаря!“ По този начин, с присъствие по трибуните. Не с постове във Фейсбук, а на трибуните. Не само срещу Етър, а и срещу Дунав, Верея, Витоша и който и да е.

Защото ЦСКА се нуждаеше точно от това, точно в този момент. От една историческа победа. Останалите, тези на терена, рано или късно ще дойдат. Те вече знаят своя дом! Този, където е отборът, емблемата и публиката!