Отборът на ЦСКА завърши подготвителния си лагер в Австрия с престижно равенство 3:3 срещу датския вицешампион Брьондби. Така „червените“ приключиха кампа си на австрийска земя без поражение. Възпитаниците на Нестор Ел Маестро записаха две победи и две равенства. ЦСКА се наложи над В-Варен Нагасаки и УФА, а срещу украинския шампион Шахтьор Донецка направи 0:0.

Трите гола от Брьондби днес бяха първите допуснати от ЦСКА под ръководството на новия си наставник Ел Маестро.

След двумесечно отсъствие в игра за „червените“ се завърна Фернандо Каранга, който се отличи с гол и пропусната дузпа. Другите два гола за ЦСКА срещу Брьондби бяха дело на новото попълнение Жоржиньо и Тиаго Родригес.

Каранга

източник: cska.bg

Началните минути на контролата преминаха в лежерно темпо, като в първия четвърт час от мача двата тима не успяха да отправят нито един точен удар. Първото по-интересно положение пред една от двете врати се превърна и в гол. Резултатът бе открит от Ерцег в 28-ата минута. След атака отдясно топката бе центрирана пред Черниаускас, Пламен Гълъбов не успя да играе с глава и тя попадна в Анте Ерцег, който почти от легнало положение насочи коженото кълбо в мрежата.

Футболистите на Нестор Ел Маестро реагираха подобаващо и в следващите минути Фернандо Каранга имаше цели три възможности. Първата от тях дойде секунди след откриването на резултата. Нападателят на „червените“ се озова абсолютно сам срещу вратаря на Брьондби, който обаче излезе, скъси ъгъла, а впоследствие отрази и удара на Каранга.

В 33-ата минута Тиаго Родригес центрира много добре от фаул, Каранга се измъкна от бранителите на датчаните и стреля от въздуха с крак, но твърде неточно. При третия си опит бразилецът стреля от границата на наказателното поле, но този път стражът спаси.

В заключителните пет минути на първата част паднаха нови два гола. Първо Брьондби поведе с 2:0, след като Анте Ерцег бе изведен с дълъг пас през центъра на отбраната на ЦСКА и с удар от границата на пеналта стреля точно, за да увеличи преднината на своите.

В ответната атака ЦСКА върна едно попадение чрез Фернандо Каранга. Бразилецът бе изведен от Жанио Бикел в пеналта и със силен удар и въпреки намесата на вратаря, успя да намали.

Вицешампионът на Дания върна преднината си от два гола веднага след първия съдийски сигнал за втората част. Още с първата си атака след почивката Френо отбеляза красив гол, пращайки топката под напречната греда.

ЦСКА стигна до дузпа в 52-ата минута, която обаче бе пропусната от Фернандо Каранга. Ударът на бразилеца бе спасен с лекота от вратаря на Брьондби.

Футболистите на Ел Маестро обаче показаха характер и успяха да стигнат до изравняване на резултата. В рамките на две минути от 63-ата до 65-ата, ЦСКА реализира две попадения. Първото бе дело на новото попълнение Жоржиньо, който се появи на терена през втората част, и капитана Тиаго Родригес, който пък се разписа с удар от 30 метра.

Ето и развитието на мача минута по минута:

--

90'  Край на мача.

77' - Много добра контраатака за ЦСКА. Валентин Антов се понася по дясното крило и центрира добре, но сантиметри не достигат на Жоржиньо да отправи удар. 

65' - ГОЛ за ЦСКА! Българският тим изравнява резултата срещу датския вицешампион Брьондби! Тиаго Родригес свари неподготвен стража на противника с удар от близо 30 метра.

63'- ГОЛ за ЦСКА! Новото попълнение Жоржиньо бележи красив гол след удар от въздуха.

53' - Фернандо Каранга пропуска дузпата за ЦСКА. Ударът на бразилеца не затруднява по никакъв начин вратаря на датчаните, който плонжира и лови.

52' - Дузпа за ЦСКА! Енрике Рафаел е фаулиран на границата на наказателното поле на Брьондби и реферът правилно посочва бялата точка.

46' - ГОЛ за Брьондби! Датчаните вкарват нов гол във вратата на ЦСКА с първата си атака през втората част. След нападение отдясно, футболистите на Брьондби разиграха спокойно преди да последва пас към Френдруп, който неспасяемо я прати в горния ляв ъгъл на вратата. Преди да влезе в мрежата, топката се отклони в напречната греда. 

46' - Начало на втората част.

45' - Край на първата част.

43' - ГОЛ за ЦСКА! Жанио Бикел получи топката пред пеналта и веднага комбинира с Каранга отдясно. Нападателят овладя топката и незабавно стреля силно. Вратарят докосна топката, но въпреки това тя се озова в мрежата му. 

41' - ГОЛ за Брьондби! Датският тим повежда с 2:0 след втори гол на Ерцег. Той бе изведен през центъра на отбраната на ЦСКА и с удар от границата на наказателното поле бележи. 

39' - Пореден шут на Каранга по посока вратата на Брьондби. Този път нападателят пробва късмета си от дъгата на наказателното поле, но праща топката право в ръцете на вратаря.

33' - Нов шанс за Каранга. Този път след центриране на Родригес от фаул нападателят се измъкна, но не успя да стреля точно с крак. 

30' - Прекрасна възможност за ЦСКА да изравни. Каранга се озовава на добра позиция и стреля от границата на наказателното поле, но вратарят на Брьондби излиза добре и с ръка спасява. 

28' - ГОЛ ЗА Брьондби! След атака отдясно за датчаните, Тиблинг центрира добре в наказателното поле, където Гълъбов не успя да изчисти, топката попадна в Ерцег, който без забавяне я прати в мрежата за 1:0.

25' - Жълт картон за Фернандо Каранга за опасна игра.

22' - Бърза атака за ЦСКА. Едвин Джеси се понася по дясното крило и центрира към Фернандо Каранга, който обаче няма шанс срещу вратаря.

21' - Добра атака за Брьондби, която завършва с удар на Ерцег. Футболистът на датчаните е блокиран от Александър Дюлгеров, който не му позволява да стреля точно.

18' - Две последователни центрирания в наказателното поле на Брьондби, но и при двете, никой от ЦСКА не успява да засече топката. 

15' - Първа интересна ситуация пред вратата на Брьондби. Тиаго Родригес центрира в наказателното поле от фаул, но вратарят на Брьондби излиза и лови без проблеми.

14' - Първа смяна в мача: Получилият контузия Линдстрьом след единоборство с Жеферсон Телес, напуска терена. 

10' - Опасно центриране в наказателното поле на ЦСКА към Норгард, който играе с глава, но топката рикошира във Валентин Антов и излиза в корнер. 

Само няколко минути след първия съдийски сигнал, играта е спряна за дълго заради травма, която получава футболист на Брьондби. 

19:00 Начало на мача.

ЦСКА – БРЬОНДБИ 3:3

0:1 Ерцег 29'

0:2 Ерцег 42'

1:2 Каранга 43'

1:3 Френдруп 46'

2:3 Жоржиньо 63' 

3:3 Родригес 65'

Стартов състав на ЦСКА: 30. Витаутас Черниаускас (в), 3. Жеферсон Телес, 23. Александър Дюлгеров, 28. Пламен Гълъбов, 29. Борис Секулич, 16. Жанио Бикел, 26. Валентин Антов, 17. Енрике Рафаел, 8. Едвин Джеси, 20.Тиаго Родригес (к), 9. Фернандо Каранга

Резерви: 33. Георги Китанов (в), 4. Божидар Чорбаджийски, 14. Ангел Лясков, 24. Стивън Перейра, 15. Кристиян Малинов, 7. Жоржиньо, 21. Тонислав Йорданов, 22. Никола Колев