Антонио Вутов, Георги Ангелов, Сашо Любенов и Иван Горанов са смятани за сигурни нови футболисти на Левски. Общото между тях е, че са юноши на клуба от стадион „Георги Аспарухов, но поради една или друга причина си тръгнаха от отбора.

Със сигурност впечатляващо е името на Антонио Вутов, който бе обявен за един от най-големите таланти в школата на Левски. Вече 20-годишният футболист си тръгна много рано, за да се пробва в Италия. Престоят в Удинезе не беше особено сполучлив. Тони се прибра в България през зимата, но Левски не го пожела и подписа с Ботев. Отлично решение, защото Вутов си върна игровия ритъм и дори спечели Купата на страната с негов гол на финала срещу Лудогорец. Днес той вече е баща, вдигнал купа и капитан на младежкия национален тим.

Антонио Вутов е онова хлапе, което постави послание в основите на новия Сектор А. Всички погледи бяха вперени в него след силното му начало в мъжкия отбор. Вутов избра предизвикателството в чужбина и не послуша Наско Сираков. Легендата му беше казал нещо от сорта: „Тук си един единствен и ние ще правим всичко за теб, там ще си просто един от сто“.

Ако Божидар Краев остане в Левски, „сините“ ще имат много млад отбор, пълен със собствени кадри. На вратарския пост ще се разчита на Божидар Митрев, Николай Кръстев и Александър Любенов. Тримата са израснали на „Герена“! Митов и Боримиров рискуват с юношите, но нали от години се говори само на тази тема? Юношите, юношите, юношите... Ето ги юношите. Левски си прибира едни, а други ги произвежда като Ивайло Найденов, например. Операцията е хазартна, но беше време да се пробва и така.

Към четиримата завърнали се ще има различни очаквания. Най-сериозни ще са спрямо Вутов. Талант, който трябва да вдигне нивото на Левски. Притежава качества, вдъхва надежди сред феновете.

Любенов е добър вратар и го показа в Локомотив София. Той има нужното самочувствие, за да е конкуренция на Митрев и Кръстев. Сашо преживя трудна година, която със сигурност му е помогнала да възмъжее достатъчно. Само човек със здрава психика може да се справи в такъв период.

Ангелов беше сред основните играчи на хита Верея, а Горанов се справяше добре в Локомотив Пловдив. И двамата са се калили в последните месеци, когато играеха повече за чест, отколкото за пари и слава...

Преди първата тренировка на Левски ситуацията не е много по-различна от тази в последните години. Много си тръгват, някои обидени и то с право! Много са и новите попълнения. И така за сетен път ще става дума за Новия Левски. С тази разлика, че сега се влива голямо количество „синя кръв“.


Още за Левски: 

Вутов се завръща на Герена минути преди първата тренировка

Левски взе играч на Верея

Мапуку пропуска първото занимание на Левски