Вчера стана ясно едно, че Стамен Белчев ще продължи да ръководи ЦСКА и през пролетта. Някои сигурно са изненадани от този ход на ръководството, други не. Сигурно има хиляди за и против едно такова решение, но то може да се окаже доста полезно за "армейците".

Вглеждайки се в класирането на Първа лига ЦСКА е на 3-ото място с изоставане от 8 точки след втория Левски и 12 след лидера Лудогорец (с мач по-малко). Този сезон може да се окаже експериментален с цел да се нагласи състава за старта на следващия.

Под ръководството на Белчев ЦСКА не допусна гол и победи три пъти от четири мача без да загуби, да вярно е, че бяха срещу съперници от по-различно ниво, но бяха победи. ЦСКА трябваше да бъде стабилизиран след оттеглянето на Йорданеску, а Белчев го стори.

Първото място през този сезон е мираж, това няма как да не е ясно, но пролетния дял от първенството ще покаже накъде ще тръгне ЦСКА. Още повече, че с новия формат на първенството в първата шестица ще има тежки сблъсъци.

Когато Белчев пое ЦСКА в края на миналата година написах, че той може да използва шанса си, до този момент това е сполучливо за специалиста, тъй като той ще може да докаже още от способностите си срещу класни съперници.

Ще видим докъде ще може да стигне. При успешно представяне през пролетта защо приказката на Белчев да не продължи за дълго. 

Дайте своя глас в анкетата на Gong.bg и отговорете на въпроса правилно ли е решението на ръководството на "червените"?