Капитанът на ЦСКА Божидар Чорбаджийски разкри подробности около това как протича подготовката на "червените" в Испания. Той сподели, че по време на лагера се набляга на тактическите занимания и усъвършенстването на играта на тима.

Само един пропусна днешната тренировка на ЦСКА

“Сега ни е малко по-леко. Като цяло провеждаме повече игрови и чисто тактически занимания. Всичко е с топка. По-леки са нещата от първия лагер в Сандански. Там наблегнахме повече на физическите упражнения. Сега повече се стараем да напасваме играта”, коментира Чорбаджийски пред CSKA.BG.

“В мача срещу Динамо Киев имаше умора. Беше ни се насабрала такава още от пътя. На следващия ден имахме мач. После един два дни и пак мач. Тренираме по два пъти на деня. Разпределяме по равно времето, за да играят всички. Вече сме малко по-свежи и смятам, че нещата ще си дойдат на мястото”, допълни той.

“Няма някой, който обича да губи, било то и в контроли. Треньорското ръководство ни каза, че на този етап резултатите не са толкова важни. Стараем се да побеждаваме. Няма значение дали получаваме точки или не. На ЦСКА му приляга да побеждава. Хубаво е да изграждаме един манталитет на победители”, каза още защитникът.

Китанов: Важно е да не допускаме голове в шампионата, а не в контролите

Защитникът очаква здрав двубой срещу Спартак Москва и коментира, че армейците само могат да спечелят от контролата срещу шампиона на Русия. Срещата е от 18:30 часа в сряда и ще можете да я проследите на живо по DIEMA SPORT.

“Очаквам здрав двубой със Спартак Москва. Все пак това е шампионът от миналата година на Русия. Познаваме състезателите им. Доста качествени футболисти, сред които и Ивелин Попов. Просто можем само да спечелим от един такъв мач. Надяваме са да се раздадем на макс, да се получи по-добра проверка и от миналите две и да победим”, заяви Чорбаджийски. 

Чорбаджийски сподели, че фактът, че отборът е вдигнал летвата, амбицира него и съотборниците му и трябва да плаши противниците.