Представитевлят на Тръст "Синя България" в Управителния съвет на Левски Антони Джамбазов заяви, че не е коментирана задълбочено евернтуалната смяна на старши треньора Люпко Петрович по време на днешното заседание на УС на клуба. 

Той отбеляза, че тази тема може да бъде коментирана, само ако бъде входирано подобно предложение от спортния директор Станислав Ангелов. 

"Станислав Ангелов има пълната власт и ако той внесе подобно предложение, то ще бъде гкласувано. Сега нито сме гласували "за", нито "против". Ние, от тръст "Синя България", по принцип гледаме да гласуваме "въздържали се" по спортно-технически въпроси."

"Утре най-вероятно ще дадем пресконференция, искаме оставката на цялата Съдийска комисия и на нейния председател. Ние бяхме против Левски да участва в това първенство, в което играе отборът на Литекс със сменено име, който беше докаран на пъпа на София и му дадоха и стадиона", заяви Джамбазов. 

Ето и цялото емоционално изказване на Джамбазов:

„Няма треньорска промяна. По принцип Тръст "Синя България" утре ще направи пресконференция, но не е свързано с треньора, по други точки от дневни ред. Не беше обсъждано (треньорска смяна б.р.), а представянето на отбора като цяло.

Мнението на тръста е категорично и не е свързано с треньора естествено, защото всичко това, което се случва в българския футбол е отвратително и особено промените в така наречената Първа лига. погазиха се всички правила, феърплей, морал, ако трябва да кажа. И то от най-високо място от държавата, което е неприятно. Мнението на Тръста е, че Левски не трябва да участва в такова първенство, за съжаление вече това не може да се направи.

Този клуб за нас никога няма да е наричан така, ЦСКА го няма, по-скоро има някакво наше дружество. Обсъждано е, ще видим какво решение ще се вземе. Това за нас не е дербито, а просто един мач с Литекс.

Тръст „Синя България“ по спортно-техническите въпроси сме решили да гласуваме въздържал се. Има си спортен директор, той има пълната власт, може да прави каквото иска, гласувано му е доверие. Той (Станислав Ангелов) трябва да внесе предложение, защото по устав той не може да вземе такова решение.

Не сме гласували нито доверие, нито недоверие към никого до този момент. Доста неща обсъдихме, имаше няколко точки, всичките бяха свързани със ситуацията във футбола в момента.

Нека журналистите се интересуват и от другите отбори. Как ще играем с Ботев в Бургас, как ще играем с Монтана в Ловеч, каква е тази Първа лига, какъв е този цирк и смях? Изумен съм как по този начин БФС смята да възстановява българския футбол, тя го уби напълно.

Уби всякаква интрига, виждате как свирят срещу Левски съдиите, това е тенденциозно, нямаме желание да участваме в подобен цирк. Предложението беше Левски да напусне тази Първа лига, за съжаление е късно да вземем такова решение. Ще вземем други мерки, със сигурност няма да оставим нещата така. Март месец, когато се гласуваше за така наречената Първа лига, Левски се подписа, че ще участва в нея ако се спазват принципите на равнопоставеност.“

„Вие сами може да си отговорите, дали това се случи и какви отбори попаднаха. Без да коментираме отбора на Литекс, който беше наказан, който ни лиши и нас от възможността да се борим за шампионска титла, заради което те получиха справедливо наказание да играят в Б група, но ги върнаха административно. Целта на тази лига беше именно такава. Феновете на Левски са изключително недоволни от решението на най-високо ниво, защото тук се намесиха премиер, министър на спорта и кой ли не, за да ги побутнат, да направят това кръвосмешение или не знам как да го нарека. То не е и такова, нищо не са слели, просто едно име е сменено с друго. И по този начин им дадоха стадион в центъра на София и един отбор от село дойде да играе на пъпа на София. Сигурен съм, че много фенове на ЦСКА не го приемат това нещо, но това си е техен избор. За нас това си е мач с Литекс.

Ще има реакция, утре ще депозираме във Футболния съюз искане за оставка на цялата съдийска комисия, начело с нейния председател. Съдийството е изключително тенденциозно, и то не само последните два мача.

Ние приемаме, че Левски в момента е слаб отбор и едни такива ситуации като несвирена дузпа решават нещата. Знаем от кой е продиктувано всичко това, не сме слепи в крайна сметка, имена няма да казвам, но са два отбора, които се опитват всячески да се наложат и то не с футболни методи. Нека дойдат и ни бият по нормалния начин, а не да плащат на съдии, на отбори. Не знам какво правят, аз се чувствам омърсен въобще да ходя на мач и да гледам този цирк. Това първенство стана порнография, от футболния съюз трябва да прогледнат, че убиха футбола в България. Ние вече нямаме никакви отбори, няма национален отбор, не играем в Европа, нищо не правим. Децата не искат да играят футбол, футболът е направен за феновете, стадионите трябва да са пълни, отиваме в Разград, като животни, набутани в една клетка. Никой не взима отношение по този въпрос, никой не му пука, никой не го интересува, никой не се вълнува, включително вас медиите.

Това се нарича футбол, първа лига, велика, каква лига? Това е ужас просто, трябва да се изреже целия този тумор, иначе футболът в България ще умре. Какъв е смисълът да ставаш шампион в такава държава? Да каже премиерът - слагаме ви велик отбор Литекс, който ще се казва ЦСКА, той ще донесе невероятни успехи на българския футбол. Миналият сезон като ги извадиха в Б група, всичките тръбяха как лишавали националния отбор от великите футболисти на Литекс. Сега ги прекръщават, никой, никакво лишение, всичко е ок. Не ми се говори повече, защото съм по-емоционален и ядосан.“