Централният защитник на ЦСКА Рафа Перес е разтрогнал договора си с клуба. Това е станало факт още в края на миналата седмица. Колумбиецът е поискал среща с ръководството и е обяснил, че желае да напусне "Армията" с аргумент, че предпочита да си намери клуб, където да играе редовно. Той бил наясно, че трудно ще се пребори с конкуренцията на Чорбаджийски и Бодуров. Шефовете на "червените" приели желанието на Перес и в петък са разделили пътищата си. Финансово всичко е уредено между колумбиеца и клуба и играчът още в събота се е прибрал в родината си, информира "Тема Спорт".

"Няма никаква драма, дори напротив - Рафа е един от най-коректните футболисти, които са минавали през ЦСКА. Момчето дойде и чистосърдечно призна, че предпочита да потърси друго развитие на кариерата си и не вижда смисъл да остава до края на сезона. Приехме неговото желание и договорът му бе разтрогнат", обясниха от ръководството на "червените". От клуба още не са обявили официално раздялата, но това се очаква да стане факт днес.

Колумбиецът пристигна в България през 2015 година, като преди да дойде на "Армията" изигра 41 мача с екипа на Литекс.

С напускането на Перес вече отпада и въпроса кой от чужденците извън ЕС да остава извън групата. С него бройката им беше 4 при разрешени 3. На "Армията" са още Кулма (колумбиец), Меркадо (еквадорец) и Каранга (бразилец).

До края на сезона резервни варианти за центъра на защитата остават Александър Дюлгеров и Пламен Гълъбов.