Строителството на стадион „Христо Ботев” в Пловдив ще започне най-късно през октомври. Това заяви в интервю за NOVA Георги Самуилов, който ще бъде новият мажоритарен собственик на Ботев.

Очаква се до две седмици бизнесменът да придобие контролния пакет акции на клуба, който в момента се държи от сдружение ПФК Ботев. Рокади в ръководството не се очакват. Николай Киров остава начело на отбора.

„Пратили сме писмо г-н Апостолов и очакваме разговор в рамките на 10-15 дни и официално ще дам изявление. Плановете не са променени – да помагам на клуба. Днес имах разговор с изпълнителния директор. Готвим се за новия сезон и се надявам да се представим добре. По селекцията на по-късен етап ще мога дам изявления. Бюджетът за годината е одобрен и ние го изпълняваме. Има интерес към няколко футболисти. На по-късен етап ще получите информация”, заяви Георги Самуилов.

„Аз съм много доволен от Николай Киров. Много читав и свестен човек. Върши си много добре задълженията. Няма причина до този момент да го сменяме и въобще да мислим в тази посока”, сподели Самуилов.

„Чисто приятелска среща. Поговорихме си малко във връзка с плановете, които предстоят. Коментирахме как ще протече процесът с предстоящия сезон и строителството на стадиона”, каза Самуилов след срещата с представители на сдружение ПФК Ботев.

Миналата седмица бе подписан анекс по договора за концесията на стадион „Христо Ботев” за удължаване срока на строежа с нови две години.

„Очакваме да се поднови ново строително решение, което ще се даде на Ботев. В момента сме в процес на обследване на стадиона, което ще продължи около два месеца. Ще се направи пълен анализ на строителството. След това се надявам да получим това строително решение и да започнем строителството. Надявам се това да стане септември-октомври. Направили сме един анализ какво е инвестирано и какво предстои. Не вярвам да има някакви изненади”, коментира още Георги Самуилов.

Бизнесменът обърна внимание, че строителството няма да повлияе върху бюджета на клуба.

„Надявам се до две години, две години и половина да го завършим. С разчети, ако вземем строително решение, три месеца след него да започнем. Има съпътстващи неща”, добави Самуилов.

През миналата година се представи добре отборът. Надявам се пак да си поставим такива постижими цели. Бюджетът се движи в границите, в които сме определили. С феновете всичко е наред. Добри момчета са. Искам да им благодаря за поддръжката на Ботев. Всичко е нормално. Пожелавам им да бъдат малко по-спокойни, умерени и нахъсани”, каза още Георги Самуилов.