Ботев Пловдив стартира контролните срещи от лятната подготовка с убедителна победа с 4:0 над Ботев Гълъбово. Двубоят се игра на централния терен на "Футболен комплекс Ботев 1912".

"Жълто-черните" изиграха силен мач и зарадваха зрителите, които бяха дошли да наблюдават спаринга. С дебютни попадения с екипа на "канарчетата" се отчетоха новото попълнение Васил Шопов, както и роденият през 2001 година юноша на клуба Благовест Данчев.

Още в 4-ата минута Филип Филипов намери Васил Шопов в наказателното поле и атакуващият футболист стреля, но вратарят на гостите спаси. Секунди по-късно Иван Винков бе изведен сам срещу Мартин Димитров, а стражът на "канарчетата" се намеси великолепно и отрази удара с крак.

В 11-ата минута резултатът бе открит. Момчетата на Николай Киров организираха продължителна атака, в края на която Филип Филипов центрира отдясно, а Васил Шопов изпревари защитник и стреля към вратата, пращайки топката в мрежата за 1:0.

В 23-ата минута Шопов бе близо до втория си гол, след като получи изваждащо подаване от Лъчезар Балтанов, но ударът му от 20 метра мина на метър от страничната греда. В 33-ата минута Тодор Неделев преодоля защитник и стреля от средна дистанция, но покрай вратата.

Минута по-късно Серкан Юсеин получи топката в наказателното поле и шутира от чиста позиция, а топката се отклони от тялото на защитник и излезе в корнер. В 42-ата минута Тодор Неделев отправи мощен удар от 25 метра, който затрудни максимално стража на гостите от Гълъбово и топката влетя във вратата за 2:0.

След по-малко от 120 секунди Неделев отправи нов топовен изстрел, който този път бе избит от стража. В заключителните секунди на първата част Лъчезар Балтанов се пребори за топката в наказателното поле и пусна надясно към Милко Георгиев, а крилото от близка дистанция стреля покрай целта.

На почивката в състава на "канарчетата" бяха извършени редица промени, като в игра се появиха и доста юноши на клуба. Неофициален дебют с екипа на Ботев записа и Костадин Ничев, който се изявяваше на терена като десен защитник.

В 57-ата минута именно Ничев проби по десния фланг и центрира към Фелипе Бризола, който стреля много неточно. Минута по-късно Крис Добрев преодоля защитник и пусна към Бризола, а халфът шутира от точката на дузпата, но вратарят на Гълъбово изби. 

В 74-ата минута авансът на "канарчетата" стана класически. "Жълто-черните" изпълниха корнер, след който се получи кратко разбъркване, Благовест Данчев се пребори за топката и отблизо отбеляза дебютното си попадение за 3:0.

В 80-ата минута Крис Добрев напредна и след като остана срещу вратаря на гостите пусна топката покрай него, но бе затворен от притичал защитник и стреля в тялото му. В ответната атака Реджеп Халил се озова на чиста позиция в наказателното поле на "канарчетата" и стреля, но Иван Чворович скъси дистанцията с нападателя и спаси.

В 83-ата минута роденият през 2002 година Станислав Шопов пусна великолепно извеждащо подаване към Милко Георгиев и крилото прати топката в мрежата, но попадението бе отменено заради засада. Такава обаче нямаше в 87-ата минута, когато Атанас Ташолов изпрати дълга топка в половината на "белите", Фелипе Бризола изкочи зад защитата и останал сам срещу вратаря прати технично кълбото покрай него, фиксирайки крайния резултат.

Следващата контрола на Ботев е на 27.06 срещу Верея.

Стартовият състав на Ботев: Мартин Димитров, Йордан Минев, Филип Филипов, Серкан Юсеин, Димитър Пиргов, Кристиан Димитров, Тодор Неделев, Лъчезар Балтанов, Васил Шопов, Милко Георгиев, Дуде Ндонгала

През втората част в игра се появиха: Иван Чворович, Радослав Терзиев, Фелипе Бризола, Костадин Ничев, Атанас Ташолов, Кристиан Добрев, Станислав Шопов, Атанас Янков, Благовест Данчев, Радослав Апостолов