Новият наставник на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович призна, че тимът му резонно е загубил с 0:1 срещу Левски на „Герена” в 15-ия кръг. Босненецът отчете, че играчите му все още привикват към неговите нови изисквания и ще работят усилено в предстоящата 2-седмична пауза.

С магия "а ла Барса" десетима левскари подчиниха Локо Пд

„Първо трябва поздравя всички в България. Днес искам да поздравя всички, които гледаха този мач. Мисля, че подходихме добре тактически. Те имат добри играчи. Допуснахме обаче евтин гол от този пряк свободен удар. Опитахме да се трансформираме, доколкото беше по силите ни”, коментира Акрапович.

„Наложи се да разговарям с няколко играчи и не всички разбират достатъчно добре това, което им казвам. Не искам да навлизам в подробности защо е играл един, а друг – не. В крайна сметка имаше възможност да стигнем до равенството, но макар да играхме добре, не успяхме.”

„Ние излязохме в схема 4-3-3. За съжаление обаче нямам футболисти, които да имат достатъчно качества така, че при половинчат шанс да вкарат. Опитахме да компенсираме слабостите си в някаква степен.”

„Аз твърдя, че за моята система може би няма подходящите играчи. На определени позиции има недостатъци, на други – недостатъчна конкуренция. Трябва да се работи върху физическата подготовката, а също така и при пресата, при прехода от защита в атака. Трябва играчите да се стараят и да тренират. Нужно е да са в добра кондиция.”

„За 5 минути се разбрахме с ръководството на Локомотив. За мен това е страхотен шанс, това е голям клуб. Има чудесна история, Локомотив е голямо име. Аз съм играл с Цанко Цветанов в Енерги Котбус, така че съм запознат със ситуацията тук.”

„Всеки един мач е труден и трябва да се играе на 100 процента. Няма проблем, че играем срещу Лудогорец. Сега предстои пауза от 2 седмици и играчите ще имат време да свикнат към стила, който ще наложа. Не разполагаме с чак толкова време, трябва да постигаме резултати”, заяви Акрапович.