Ботев възропта срещу шефа на съдиите след обвиненията към Виана

Ръководството на Ботев изказа недоволството си от определението, което шефа на съдиите Петър Петров даде на футболист на пловдивчани.

"По повод изявлението на председателя на Съдийската комисия към БФС - г-н Петър Петров, по адрес на футболиста на ПФК Ботев Фернандо Виана, желаем да заявим следното", написаха от Ботев Пловдив в специално изявление на клубния сайт.

Предлагаме ви пълния текст на изявлението:

Изненадани сме от решението на г-н Петров да коментира действието на нашия състезател, тъй като подобно поведение не е практика в българския футбол.

Считаме за редно председателят на Съдийска комисия да работи за повишаване нивото и качеството на българското съдийство, а не да дава публични определения на футболистите.

Не приемаме подобни квалификации по адрес на наши играчи. Надяваме се, че конкретния случай ще остане изолиран и в бъдеще няма да се повтаря.

В много от мачовете на Ботев през годините отборът ни е бил неволно облагодетелстван или ощетяван от решения на арбитрите. Наясно сме, че на съдиите често се налага да взимат решения в сложни ситуации, поради което намираме грешките им за част от играта. Дори във футбола на най-високо ниво редовно ставаме свидетели на неточни съдийски отсъждания, но не и на подобни квалификации от страна на отговорни фактори.

ПФК Ботев ще продължи да проявява уважение към съдиите и противниците, както и да се въздържа от публични коментари на действията им, каквато е практиката на Клуба в последните години.

Съвет на директорите на ПФК Ботев АД

Свързани материали

  • Как Ботев Пд изкова равенството с ЦСКА? Как Ботев Пд изкова равенството с ЦСКА?
  • Наказаха съдията ощетил ЦСКА срещу Ботев, няма да има оставка Наказаха съдията ощетил ЦСКА срещу Ботев, няма да има оставка
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Ботев Фернандо Виана

Първа лига