Ръководството на Ботев изказа недоволството си от определението, което шефа на съдиите Петър Петров даде на футболист на пловдивчани.

"По повод изявлението на председателя на Съдийската комисия към БФС - г-н Петър Петров, по адрес на футболиста на ПФК Ботев Фернандо Виана, желаем да заявим следното", написаха от Ботев Пловдив в специално изявление на клубния сайт.

Предлагаме ви пълния текст на изявлението:

Изненадани сме от решението на г-н Петров да коментира действието на нашия състезател, тъй като подобно поведение не е практика в българския футбол.

Считаме за редно председателят на Съдийска комисия да работи за повишаване нивото и качеството на българското съдийство, а не да дава публични определения на футболистите.

Не приемаме подобни квалификации по адрес на наши играчи. Надяваме се, че конкретния случай ще остане изолиран и в бъдеще няма да се повтаря.

В много от мачовете на Ботев през годините отборът ни е бил неволно облагодетелстван или ощетяван от решения на арбитрите. Наясно сме, че на съдиите често се налага да взимат решения в сложни ситуации, поради което намираме грешките им за част от играта. Дори във футбола на най-високо ниво редовно ставаме свидетели на неточни съдийски отсъждания, но не и на подобни квалификации от страна на отговорни фактори.

ПФК Ботев ще продължи да проявява уважение към съдиите и противниците, както и да се въздържа от публични коментари на действията им, каквато е практиката на Клуба в последните години.

Съвет на директорите на ПФК Ботев АД