Ботев Враца и Славия затварят програмата на петъчния ден в баражите за място в Европа на Първа лига. Двата тима ще спорят на стадиона в "Овча купел", като интригата е пълна, защото първият мач във Враца завърши 0:0. 

Битката стартира в 20:15 часа и ще можете да я гледате в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на нашата платформа PLAY DIEMA XTRA. За вас ще я следим и минута по минута на GONG.BG, а можете да я слушате и по "Дарик". 

Врачани са в страхотна серия от девет мача без загуба и се надяват да я продължат и в София. Ако успеят и в същото време отбележат и гол, със сигурност ще намерят място на финалния бараж за място в Европа, защото само победа класира "белите" напред, а 0:0 им гарантира единствено продължения. 

За последно Ботев загуби навръх националния празник 3 март от шампиона Лудогорец в Разград. От тогава са в страхотната си серия, а големият плюс пред наставника Сашо Ангелов е, че почти няма проблеми със състава. Единственият отсъстващ е Петър Атанасов. 

"Белите" допуснаха множество криволичения във втората осмица, имаше много изненадващи обрати в мачовете им, които за пореден път доказаха, че от мачовете на столичани винаги може да се очаква всичко, колкото и неочаквано да е то. 

Наставникът им Златомир Загорчич има известни проблеми около състава, защото няма да може да разчита на Радослав Кирилов, а основният халф Дарко Тасевски до последно ще е под въпрос. И двамата са с травми. 

Очаква се на вратата отново да застане 43-годишният ветеран Георги Петков, който въпреки че почти не беше пазил цяла пролет, продължава да демонстрира страхотна форма и да вади кестените от огъня за славистите.