Ботев Враца и Славия не успяха да се победят и завършиха при 0:0 в първия плейофен мач между двата тима от Втората осмица на Първа лига.

Победителят от тази двойка ще играе с продължилия напред от втория полуфинал - Локомотив Пд или Етър ВТ, след което един от тези 4 тима ще срещне третия в класирането за място в Лига Европа.

Срещата във Враца не се отличи с почти нищо футболно, като на терена преобладаваха мелетата след груби влизания и накъсаната игра.

Така двата тима ще решат спора помежду си в София на 10-ти май.

...................................................

Ботев Враца - Славия 0:0

................................................... 

Първата голова възможност беше за "белите" в 23-ата минута, когато Георги Йомов се измъкна зад защитата, но реши да подава вместо да бие и сбърка. В 31-ата минута Ботев Враца пропусна голям шанс. Валери Домовчийски комбинира добре с Емил Стоев, като вторият се озова на прекарана позиция сам срещу стража Георги Петков. Стоев стреля в обратния ъгъл, но опитният страж изби в корнер. Той обаче не създаде опасност за вратата на Славия.

Втората част започна със скандално отсъждане на рефера Железов. Първо, Домовчийски посегна да удари Велковски с лакът, след като бранителят го изрита в опита да му отнеме топката. Това не остана незабелязано от македонския плеймейкър на столичани Дарко Тасевски. Опитният халф се засили с всичка сила към нападателя, като го удари с лакът в главата, а след това го бутна с двете ръце в лицето. Голмайсторът падна на земята, а всички играчи на Ботев поискаха червен картон, който беше задължителен. 

В 74-ата минута подаване отдясно на Йомов на далечна греда качи топката на главата на Мицански. Той стреля с глава, но бранител на врачани изби в корнер. След него не последва нищо опасно за вратата на домакините. В 77-ата минута  топка отдясно намери Даниел Генов на далечна греда. Той стреля с глава, но високо в аут.

В 80-ата минута брутална тупалка на Милан Вушорович от границата на наказателното поле се спря в ъгъла, където се събират напречната греда и страничния стълб, и излетя напред.

Финалният епизод от срещата дойде в 93-ата минута. Прекрасна контра на Славия позволи на Владислав Узунов, който с левия крак стреля от границата на наказателното поле. Топката облиза горната греда и излезе в аут, с което запази крайното 0:0.

Състави на двата отбора:

Ботев Враца: Красимир Костов, Андреас Васев, Валери Домовчийски, Венцислав Керчев, Георги Вълчев, Даниел Генов, Емил Стоев, Илия Миланов, Йордан Апостолов, Мартин Кавдански, Симеон Мечев

Резерви: Христо Митов, Антон Огнянов, Даниел Гаджев, Едгар Тур, Ивайло Михайлов, Милан Вушорович, Мирослав Будинов

Главен Треньор: Стойчо Драмов

Славия: Георги Петков, Ертан Томбак, Милен Гамаков, Давид Хуманес, Димитър Велковски, Славчо Шоколаров, Янис Карабельов, Георги  Йомов, Дарко Тасевски, Радослав Кирилов, Цветелин Чунчуков

Резерви: Георги Георгиев, Владислав Узунов, Дени Бара, Илиан Мицански, Преслав Петров, Христо Иванов, Александър Станисавлевич

Главен Треньор: Златомир Загорчич

Главен съдия: Валентин Железов