Само в рамките на шест дни Ботев Пловдив отказа ЦСКА първо от Купата на България, а сега и от шампионските амбиции в Първа лига. „Канарчетата“ се наложиха с 2:0 при домакинството на ЦСКА от 31-ия кръг на Първа лига. Двубоят се игра на базата в Коматево. Головете за пловдивчани реализираха Феребори Доре и Тодор Неделев.  

През първото полувреме играчите на ЦСКА имаха преимущество, което не успяха да материализират. През втората част футболистите на Ботев изчакаха своя момент и успяха да вкарат два гола.

По този начин ЦСКА прекъсна своята серия от осем поредни мача без поражение в Първа лига, докато Ботев спря негативната серия, в която се намираше – от осем поредни мача без успех в елита.

ЦСКА създаде първата опасност в мача в 6-та минута. Али Соу подаде към Енрике Рафаел, който продължи към Тиаго Родригес. Португалецът след това се опита да намери Малинов, но Димитър Пиргов го изпревари и изчисти топката. Три минути по-късно Стойчо Атанасов преодоля Васил Шопов, след което отправи далечен удар, но Кайзер се намеси и изби в корнер. 

Ботев се опита да застраши вратата на ЦСКА в 10-та минута. Тодор Неделев подаде към Доре, който продължи към Балтанов, а той стреля, но доста над вратата на Стипица в аут. 

Една от най-спорните ситуации в мача бе в 24-та минута. Кристиян Малинов пусна извеждащ пас към Соу, който бе бутнат в гърба от Пиргов, но съдията Ивайло Стоянов прецени, че няма основание да свири дузпа. 

Стойчо Атанасов отправи коварен удар, топката се насочи под напречната греда на вратата на Ботев, но Кайзер се намеси и боксира в корнер. 

Кристиян Малинов центрира от фаул в наказателното поле на Ботев в 30-та минута, където Николай Бодуров засече топката, но стреля в аут. 

Еберт Кардосо фаулира Енрике Рафаел в 30-та минута, за което футболистът на Ботев получи жълт картон. Това е пети жълт картон на Кардосо от началото на сезона и той ще бъде наказан за следващия мач на „жълто-черните“.

Ботев пропусна да поведе в резултата в 37-та минута. Тодор Неделев центрира от корнер в наказателното поле на ЦСКА. Данте Стипица излезе, но закъсня. Димитър Пиргов стреля с глава, но встрани от десния стълб на вратата на "червените". 

ЦСКА на свой ред организира много добра атака в 38-та минута. Тиаго Родригес подаде много добре към Али Соу в наказателното поле на Ботев, но нападателят се забави с нанасянето на удара, а Димитър Пиргов се намеси и изби топката. 

Евандро получи жълт картон за симулация в наказателното поле на Ботев в 38-та минута. Това е пети картон на играча на ЦСКА и той ще бъде наказан за следващия двубой на отбора.

Играчите на Ботев бяха много близо да сбъркат фатално в 39-та минута. Тиаго пресира Даниел Кайзер, който за малко не сбърка. Тиаго чукна топката, но не достатъчно силно, което позволи на Кайзер да си върне позицията и да изчисти топката.

LAP.bg
56 снимки

Лъчезар Балтанов центрира в наказателното поле на ЦСКА в 59-та минута, където Стойчо Атанасов в последния момент изпревари Доре и успя да изчисти топката в корнер току пред него. 

Жанио Бикел с глава подаде към Али Соу в 62-та минута, който стреля, но нямаше достатъчно сила в удара му и Кайзер спаси. 

Кристиян Малинов игра с ръка в 72-та минута, но съдията Ивайло Стоянов не изгони играча на ЦСКА за втори жълт картон. 

Ботев Пловдив поведе в резултата в 83-та минута. Тодор Неделев пусна много добър пас към Доре, който навлезе в наказателното поле на ЦСКА, където финтира Томаш, след което вкара топката във вратата на Стипица. 

ЦСКА можеше да изравни резултата в първата минута на добавеното време на мача. Али Соу финтира Пиргов, след което излезе сам срещу Кайзер и стреля, но ударът му бе спасен. След това топката попадна в Смоленски, който не успя да намери очертанията на опразнената врата и стреля над напречната греда в аут. 

В третата минута на добавеното време Али Соу направи нов непростим пропуск. Соу се забави в наказателното поле на Ботев с удара и в крайна сметка бе блокиран от Пиргов.

Ботев Пловдив вкара втори гол в четвъртата минута на добавеното време на срещата. Тодор Неделев получи дълъг пас, след което стреля покрай Томаш и прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Данте Стипица. 

След този успех Ботев Пловдив се завърна на четвърта позиция с 50 точки, колкото има и петия Берое. ЦСКА остава на второ място с 65 точки и изостава на пет от лидера Лудогорец, който е със 70.

Ботев Пловдив – ЦСКА 2:0

1:0 Феребори Доре 83'

2:0 Тодор Неделев 90+4'

Ботев Пд: 22. Даниел Кайзер – 24. Лазар Марин, 3. Димитър Пиргов, 5. Кристиан Димитров, 66. Еберт Кардосо – 18. Радослав Терзиев – 8. Тодор Неделев, 17. Лъчезар Балтанов, 16. Васил Шопов, 7. Александър Тонев – 10. Феребори Доре

ЦСКА: 1. Данте Стипица – 19. Иван Турицов, 5. Николай Бодуров, 24. Нуно Томап, 2. Стойчо Атанасов – 16. Жанио Бикел – 10. Евандро, 15. Кристиян Малинов, 20. Тиаго Родригес, 17. Енрике Рафаел – 22. Али Соу

Съдия: Ивайло Стоянов