Отборът на Ботев записа победа над Пирин Благоевград в последен двубой за двата тима през 2016 година. Възпитаниците на Николай Киров се наложиха с 3:2 след голове на Тодор Неделев, Омар Косоко и Жоао Пауло. Точен за „орлетата“ от Пирин пък бе Станислав Костов на два пъти.

Победата изкачи „канарчертата“ на седма позиция във временното класиране на Първа професионална лига, а Пирин остава 11-ти.

Първата реална голова възможност в мача дойде в 11-ата минута, когато наивна грешка на Румен Сандев можеше да струва скъпо на Пирин. Бранителят се опита да върне топката към своя вратар, но твърде слабо. Жоао Пауло почти достигна коженото кълбо, но в последния момент Краси Костов успя да изчисти.

Резултатът в мача бе открит в 21-ата минута от дузпа. Жоао Пауло получи в наказателното поле, опита се да финтира Сандев, но бе повален на земята, а реферът Георги Давидов не се поколеба да посочи бялата точка.

Зад топката застана капитанът Тодор Неделев, който отправи прецизен удар в долния ляв ъгъл на вратата на Краси Костов, който се хвърли в противоположна посока.

Футболистите на Пирин обаче реагираха като ужилени и само четири минути, след като допуснаха попадение, успяха да изравнят резултата чрез Станислав Костов. Нападателят на гостите се възползва от грешка на Меледже Омнебес, който на два пъти не успя да изчисти топката и я предостави на Костов, който с хубав удар я прети в мрежата за 1:1.

Домакините обаче не се трогнаха много от изравнителното попадение и още в следващата си атака отново възстановиха преднината си. След чудесна комбинация между Омар Косоко и Жоао Пауло, тъмнокожият нападател бе изведен с пета от бразилеца и макар със слаб удар, успя да се разпише.

В последната минута на първото полувреме играчите на Пирин имаха сериозни претенции за дузпа, след като Радослав Терзиев си помогна с ръка, за да овладее топката след центриране отдясно. Георги Давидов обаче прецени, че няма умисъл в действията на футболиста на Ботев и остави играта да продължи.

През втората част отново домакините бяха по-активният тим на терена и логично стигнаха до нов гол, с който сериозно наклониха везните в своя полза. В 62-ата минута звездата на „канарчетата“ Жоао Пауло реализира дежурния си гол, правейки резултата 3:1. Крум Стоянов проби по лявото крило и центрира към бразилеца в наказателното поле, който овладя и с премерен удар прати топката зад  Краси Костов.

Това бе 12-ото попадение за Пауло от началото на шампионата, като по този начин се изравни на върха при голмайсторите с Калудиу Кешеру от Лудогорец.

В продължението на срещата Пирин успя да върне едно от попаденията, но за повече нямаше време. Вторият гол реализира отново Станислав Костов, който получи добър пас то резервата Димитър Благов и стреля точно, за да оформи крайния резултат в срещата.

Най-интересните моменти от срещата може да видите в раздела ни Livescore.

Стартови състави:

Ботев: 22.Георги Георгиев, 25.Крум Стоянов,18.Радослав Терзиев, 2.Цветомир Панов, 5.Кристиан Димитров, 10.Серкан Юсеин, 22.Милко Георгиев, 20.Омар Косоко, 8.Тодор Неделев, 14.Меледже Омнебес, 37.Жоао Пауло Араужо

Пирин: 76.Красимир Костов, 4.Кристиян Кощрна, 3.Румен Сандев, 14.Стилиян Николов, 30.Тодор Траянов, 6.Орлин Старокин, 18.Юлиян Попев, 27.Костадин Ничев, 11.Даниел Младенов,7.Тони Тасев, 19.Станислав Костов