Ботев Пловдив победи Етър Велико Търново с 2:0 в първи мач от 3-ия кръг на Първа лига. Головете за успеха дойдоха от страна на Петков и Неделев от дузпа. Неделев нацели и две греди, а гостите поиграха и с човек по-малко, след като Скерлев беше изгонен в 73-ата минута на срещата. 

През първата част Етър затвори всички пространства пред вратата си и не позволи на атакуващите футболисти на Ботев да създадат опасности пред вратата на Иванов.

Пловдивчани откриха резултата само две минути след подновяването на играта за второто полувреме. Неделев пусна отличен пас към Балтанов, а той от своя страна намери Стивън Петков, който се разписа за 1:0.

В 73-ата минута Скерлев беше изгонен, след като получи директен червен картон за нарушение срещу Кампос. Минута по-късно Неделев от прекия свободен удар отсъден за наруушението срещу Кампос.

Ботев реализира втори гол, след като Неделев беше точен в 81-ата минута на двубоя от дузпа, след като Димо Атанасов фаулира Шопов в наказателното поле на Етър и от бялата точка Неделев направи резултата 2:0. В добавеното време на срещата Неделев изпълни отново отлично пряк свободен удар, но топката отново нацели напречната греда зад Иванов.

Така Ботев вече има 6 точки в актива си и се изравни с ЦСКА на върха, но с мач повече. Етър има 3 точки.  

Ето и съставите на двата отбора:

Ботев: Кайзер, Филипов, Димитров, Ничев, Минев, Терзиев, Балтанов, Неделев, Афонсо, Шопов, Петков

Етър: Иванов, Стоянов, Скерлев, Василев, Атанасов, Сърмов, Руменов, Батрович, Почански, Варела, Пехливанов

главен съдия: Петър Костадинов