Старши треньорът на Етър Велико Търново Красимир Балъков отчете спада в концентрацията на неговия тим след почивката като основната причина за загубата с 0:2 от Ботев Пловдив в 3-ия кръг на Първа лига.

„Направихме една много елементарна грешка, която по принцип не трябва да допускаме. Ще анализираме и ще си поговорим. Казваме си, че първите 10-15 минути след паузата концентрацията трябва да е по-висока. За съжаление не се получи”, каза Балъков.

„Ние имаме доста нови играчи, които закъсняха, не са в добро физическо състояние. Все още ги подготвяме. Ще търсим варианти за подобряване на атаката.”

„Докато резултатът беше 0:0 всъщност играхме много добре. Нямаше чак толкова много ситуации срещу нас. Нямахме и кой знае какви ситуации, в които да се стреля към вратата. Прави сте, че трябва да стреляме повече към противниковата врата.”

„Не искам да коментирам червения картон на Иван Скерлев. Нека да го изгледам първо на запис. Не успях да видя добре ситуацията.”

„Излязохме неконцентрирани след почивката, трябва да оправим това. Ако е имало грешка от съдията, и те са хора, и те бъркат. Дано за в бъдеще има по-малко грешки.”

„И преди срещата казах, че този отбор (визира Ботев Пд – б.р.) може да се бори с ЦСКА, Левски, Лудогорец като качество. Беше ми ясно, че тук не можем да надиграем Ботев, но можем да ги излъжем. За съжаление те нас ни излъгаха.”

„Как можем да се надиграваме с такива отбори? Само с време не става, трябват и финанси. Ние сме с един от най-малките бюджети. Опитваме се да обиграем отбора, да изглеждаме добре и да печели точки. Дали един ден ще стигнем нивото на Ботев, трудно може да се каже”, допълни Балъков.