Собственикът на Левски Спас Русев обяви селекцията на Левски за приключена. Русев бе гост в студиото на Спортно шоу Гонг по Дарик радио и коментира различни теми около клуба.

„На 6-и другата седмица пътувам за Корея, където ще присъствам на откриването на Зимните Олимпийски игри. Фен съм на зимните спортове, да. Карам доста ски. Лекарите уваряват, че до края на февруари ще бъда добре. Възстановявам се добре. Въпросът е много обширен как е Левски. Ние се стремим да информираме обществеността всекидневно за това, което се случва”, заяви Спас Русев и продължи:

„Аз съм доволен от селекцията до тук, защото програмата е изпълнена на максимум. Нашият екип работи по програма, в която на всеки пост имаме по няколко кандидата. В последните 4 трансфера успяхме да реализираме нашия първи избор. И Делио Роси участва в този спортно-технически екип. Делио Роси до този момент не е налагал на ръководството да се привличат футболисти, които той лично предлага. Той казва, че може да работи с играчите, които имаме в момента, но ако искаме да подобрим качеството на тима трябва да привлечем попълнения по постове. Изготвя се профил на тези играчи и ние ги привличаме.”

„Трансферите се осъществиха по план. Според над няма закъсняване и това са футболистите, които бяха набелязани за начало. Хем искахме качествени футболисти, хем те имаха възможността да бъдат привлечени в други европейски страни. Не са трансфери, които са се осъществили в последния момент”, коментира още босът на Левски и добави:

„Трансферите са в рамките на това, което клубът може да си позволи и да преследва целите си. В един клуб като Левски има толкова много неща да се правят – преструктуриране, ДЮШ, първи отбор, стадион. Действително е трудно да се определят приоритетите от къде да се започне. Започнахме от първия отбор заради феновете. Знаем, че те повече от 10 години са страдали да чакат и имат нужда от успехи. Затова нашият фокус беше върху значително подобряване на играта в кратък период, а това става с играчи, които са готови и можем да ги привлечем.”

Вижте втората част от интервюто:

Русев: Роси получава 1/3 от това, което Стоилов пожела

Спас Русев

„Доволен съм от селекцията, да. Вижте, няма гаранция за нито един футболист, че той ще се представи по начина, по който ни се иска или се е представял преди. Например един Торес вкарваше голове в Ливърпул, дойде в Челси и беше пълен провал. Надявам се, че играчите, които сега привлякохме, ще се адаптират бързо. Искахме футболисти от Европа или играли в Европа. Да са млади и да скъсим периода за адаптация”, категоричен бе Русев.

„Моите любимци са всички онези 24-25 играчи на Левски. Доволен съм от Обертан, да. Разбира се, те са професионалисти, отнасят се професионално и аз вярвам във всички момчета. Търкания между Роси и Обертан има само в медиите. Аз лично не съм чул и не съм запознат с търкания”, каза още Спас Русев.

Той разкри, че за Жуниор Мапуку има оферта: „В момента текат преговори. Когато се финализира, ще бъдете информирани.”

По повод евентуален интерес към Васил Панайотов, Русев каза: „Единствената оферта, която е пристигнала в клуба е за Жуниор Мапуку. Не мога да развивам хипотеза бих ли приел или не. Нелуц Рошу остава в отбора.”