Собственикът на борещия се за промоция за Първа лига Стойне Манолов категорично опроверга пред „Спортно шоу Гонг“ по Дарик радио ширещите се спекулациите, че „царете“ ще помагат на ЦСКА, ако влязат в елита. Манолов коментира и предстоящия бараж с Дунав Русе, който е на 24 май, както и други злободневни теми около клуба.

„Това е последният важен мач. Имахме много важни, но за мое голямо съжаление не успяхме да постигнем успехи в тях. Но имаме последен шанс, надявам се нещата да се случат накрая и да се поздравим с успех“, започна Манолов.

„Желанието на всички е огромно да спечелим промоцията, но дали имаме необходимите възможности, ще се покаже в този мач“, продължи босът.

„Имаше криза в нашия тим в най-важните мачове. Може би липса на класа“.

Запитан за наставника на „царете“ и за бъдещето му, Манолов обясни: „Вили Вуцов има договор за още една година, с него ще се прави селекцията и за новата кампания, независимо в коя група сме“.

А дали селекцията ще е обвързана с ешелона, в който ще се състезава Царско село, Манолов коментира:

„Не смятам, че селекцията ще зависи от резултата. Тези играчи, които ще привлечем ще бъдат достатъчно силни и за Б група (Втора лига – б.а.)“.

„Ако влезем в Първа лига, желанието ни е да се представим добре, а докъде ще стигнем, не мога бъда на 100% сигурен, но да се надявам, че няма да се борим за оставане“.

По-рано Дунав, който е предстоящият съперник на Царско село в баража, пусна декларация, в която призовава за феърплей.

„Не мога да си обясня защо се пускат тези декларации. Говорим за феърплей, в мача с Монтана бяхме ощетени в 90-ата минута. Цяла България видя, че не дадоха чиста дузпа за нас, а ние с това щяхме да сме в А група (Първа лига – б.а.). Не виждам откъде идват тези атаки, това си е за тяхна сметка. Аз лично се надявам, че съдиите ще свирят това, което виждат на терена, а играчите ще покажат нужните качества, за да няма спекулации и съмнения по този въпрос“.

„Както се казва, апетитът два с яденето, не смятахме толкова скоро да гоним промоция. Когато ни се отдаде тази възможност, решихме да я преследване. Ще се борим до последно. Ако не се случи тази година, съм сигурен, че догодина ще бъдем фаворит за първото място“.

Що се касае до спекулациите, че Царско село се бори за промоция, за да подпомага ЦСКА през новата кампания, Манолов, който е фен на „червените“, обясни:

„Да помагаме на ЦСКА? Ние първо трябва да си помогнем на себе си да останем в групата, а това, че обичам ЦСКА и съм фен на ЦСКА, мисля, че съм казвал вече - няма как да се случи такова нещо, ние си играем за честта на нашия клуб. Не се съмнявайте в моите думи“.

Баражът за Първа лига между Дунав Русе и Царско село е на 24 май от 17.30 часа на "Коматево". Срещата ще може да следите с Gong.bg, GONG PLAY, DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и по Дарик радио.