Президентът на Дунав Симеон Симеонов не пожела да разкрие официално името на новия наставник на тима. Всички очаквания са това да бъде русенецът Людмил Киров, но силният човек в клуба обяви, че назначението ще бъде обявено в понеделник, след като преди това го е съобщил на играчите.

"Неприятно съм изненадан от изтичането на информация, призовавам феновете да следят страницата на клуба, където ще обявим името на наставника. Преговаряме с много треньори, Людмил Киров е един от тях, но утре ще има официална информация за новия треньор. Киров е с едно предимство, защото е русенец", заяви Симеонов пред NOVA SPORT и продължи по темата.

"Нека изчакаме понеделник, не пазим някаква тайна, но коректността към момчетата изисква да говоря първо с тях, а после ще обявя името на треньора. Ако Киров бъде треньор, радостно е, че има подкрепа от феновете. Но нека те не се месят в клубните дела, а да ни подкрпеят", сподели босът и разкри дали е имало разговори с други специалисти и защо се е стигнало до раздялата с Малин Орачев.

"Не сме говорили с Валентин Илиев, с Милен Радуканов. Като освободихме Орачев, ни се предложиха над 15 имена. Нека изберем най-правилния от тях. Малин Орачев е уникален треньор, уникален човек, не знам какво не се получи. От девет години съм във футбола, не съм виждал по-наситени тренировки, но не успя да издържи на натиска на публиката", добави Симеонов и продължи по темата.

"Основната причина е, че е получил много тежко наследство като комуникация. Орачев остана като чужд еленмент и му попречи да получи картбланш. Пое отбора в доста тежък момент и успяхме да запазим мястото си в елита и му желая успех."

"Убеден съм, че имаме добър отбор, добри футболисти, колективът в съблекалнята е невероятен, няма конфликти дори след загуби. Просто сме длъжни да се изправим и да покажем какво можем", добави Симеонов. Той остана доволен от показаното от отбора в мача с Берое и похвали играчите, въпреки че взеха само точка, макар да преследваха победата срещу силния съперник.

"Рядко го казвам, обаче днес наистина останах доволен от видяното като зтрител и определено искам да виждам това от моя отбор. Имаше агресия, дисциплина и съм доволен от показаното и видяното. Цветомир Младенов е добър и перспективен треньор, съжалявам, че не спечелихме, но Берое е добър отбор, имат качествени играчи, Камбуров играе там. Желаехме победата, но не се получи", заяви Симеонов.