Берое във втори пореден кръг допусна грешка. Старозагорци завършиха 1:1 при гостуването на Дунав в Русе в мача от десетия кръг на Първа лига. През по-голямата част от мача домакините имаха надмощие и могат дори да съжаляват, че не успяха да стигнат до победата. За това основна вина има вратаря на Берое Душан Перниш, който направи няколко страхотни спасявания. Берое не успя да наложи своя стил на игра в срещата, докато играчите на Дунав бяха много по-агресивни. След това равенство Берое не само изпусна първите три отбора в класирането, но може да бъде изместен и от четвъртата позиция в класирането. 

Дунав влезе по-добре в мача и създаде първите опасности в срещата. В 6-та минута Борислав Балджийски финтира Иван Минчев, след което нанесе много хубав и плътен удар, но Душан Перниш се намеси решаващо и изби в корнер. Веднага след това Балджийски центрира от корнер в наказателното поле на Берое, където Ахмедов стреля с глава, но Перниш отново демонстрира чудесен рефлекс и спаси, а след това топката срещна и напречната греда на вратата му. 

Защитникът на Дунав Мартин Ковачев допусна много груба грешка в 21-та минута и подари топката на Борислав Цонев, но той се забави с нанасянето на удар и това позволи на играчите на Дунав да се справят в ситуацията. 

В 35-та минута Борислав Цонев пусна отличен извеждащ пас към Мартин Камбуров, който излезе сам срещу Станислав Антонов, но вратарят успя да спаси удара на нападателя. 

Иван Бандаловски направи много добър пробив отдясно в 39-та минута, след което центрира топката в наказателното поле на Дунав. Петър Патев изпревари Борислав Цонев, но изби топката право в краката на Меска, който отправи много неточен удар, встрани от десния стълб на вратата на Антонов.

Берое поведе в резултата в 40-та минута. Старозагорци организираха много добра контраатака. Рубен Бригидо подаде към Мартин Камбуров, който навлезе в наказателното поле на Дунав и с премерен удар вкара топката във вратата на Станислав Антонов. 

Берое организира нова добра атака в 45-та минута. Иван Минчев с много добър пас намери Меска, който успя да овладее топката, финтира Динков, но защитникът на Дунав в последния момент успя да отнеме топката и да изчисти. 

Beroe.bg
8 снимки

Дунав успя да изравни резултата в 48-та минута. Борислав Балджийски центрира в наказателното поле на Берое, където Ахмед Ахмедов надскочи Александър Василев и прати топката във вратата на Душан Перниш. 

Иван Минчев центрира от корнер в наказателното поле на Дунав в 52-та минута, след което Мартин Камбуров стреля с глава, с гръб към вратата, но изпрати топката над напречната греда на вратата на Антонов. 

Дунав можеше да осъществи пълен обрат в мача в 54-та минута. Иван Коконов центрира от фаул в наказателното поле на Берое, след което Петър Патев стреля с глава, но встрани от десния стълб на вратата на Душан Перниш.

Дунав организира отлична контраатака в 57-та минута. Борислав Балджийски напредна, навлезе в наказателното поле на Берое и подаде към Иван Коконов, който стреля, но Душан Перниш направи ново отлично спасяване. 

Играчите на Дунав направиха нов много сериозен пропуск в 72-та минута. Светослав Ковачев центрира в наказателното поле на Берое, където Ахмед Ахмедов стреля с глава, но над напречната греда в аут. 

Мартин Камбуров получи хубав пас в 89-та минута, но ударът му попадна право в ръцете на Станислав Антонов.

Вандерсон направи отличен пробив в 90-та минута, когато финтира няколко играчи на Дунав, навлезе в наказателното поле и стреля, но встрани от левия стълб на вратата на Антонов. 

Берое е на четвърто място във временното класиране със 17 точки, докато Дунав е единайсти с 8 точки. 

Дунав – Берое 1:1

0:1 Мартин Камбуров 40'

1:1 Ахмед Ахмедов 48'

Дунав: 86. Станислав Антонов – 83. Христо Попадийн, 16. Мартин Ковачев, 5. Георги Динков, 14. Божидар Васев – 4. Петър Патев, 31. Красимир Станоев – 17. Иван Коконов, 25. Борислав Балджийски, 98. Светослав Ковачев – 9. Ахмед Ахмедов

Старши треньор: Пламен Донев

Берое: 12. Душан Перниш – 11. Иван Бандаловски, 26. Камен Хаджиев, 25. Георги Ангелов, 19. Александър Василев – 73. Иван Минчев, 6. Александър Цветков, 10. Борислав Цонев – 5. Меска, 9. Мартин Камбуров, 28. Рубен Бригидо

Старши треньор: Александър Томаш