Отстраненият от Левски директор на школата Даниел Боримиров говори открито пред медиите след раздялата му с тима от „Георги Аспарухов”. Легендарният „син” полузащитник потвърди, че в последната половин година е водил много малка комуникация с изпълнителния директор Павел Колев, като отказа да го определи като „приятел”. Причината е, че според Боримиров няма как да се назоват подобен тип отношения приятелски. На нарочената пресконференция някогашния №7 в средната линия на Левски коментира и тежестта да се ръководи ДЮШ на Левски, както и за условията, с които се сблъсква всеки един човек на тренировъчните игрища на "Герена".

Боримиров с ретроспекция за последните 5 години в ДЮШ Левски

„Искам да призная, че от клуба никой не ми е поискал отчет за свършената работа. В последните дни чух изказването на Павел Колев. Той твърди, че сме приятели. Нека ви кажа моето мнение, тъй като това не отговаря на истината. Познати сме, да, но не и приятели. Тази дума за мен значи много и не знам как с човек, който сме се виждали рядко и сме контактували малко мога да го нарека приятел. Никога не сме разговаряли за школата на Левски. Последната седмица преди моето отстраняване от клуба имахме две срещи с него, но на тях се изискваха ремонтът на общежитието и подмяната на тревното покритие. Бях му дал параметрите за ремонта колко ще струва, както и подмяната на тревното с изкуствено покритие. Нищо не ми бе изтъкнато като причина за моето отстраняване”, коментира Боримиров.

а

източник: LAP.bg

„За мен неочаквано се разделихме, тъй като щом човек си върши добре работата. Мисля, че базата, с която ние разполагаме, ако я съпоставим с тези на Лудогорец и Ботев, то ние сме като „джудже”. Ако Левски има тези възможности, щяхме да изглеждаме много по-мащабно. Дано това да стане и да си върнем мястото, където трябва да бъдем”, продължи бившият директорът на школата.

Боримиров вече не е директор на ДЮШ в Левски

„Не мога да проумея, че ще разваля нещо работещо, за да махна някой. Или да покажа, че нещо върша в клуба, това не мога да го приема. Ще се радвам, ако медиите разберат каква е истината или кой стои зад това нещо. Аз нямам коментар”.

„Левски няма да спра да го следя, без значение, че са ме отстранили. Клубът ми е дал много и ме е направил това, което съм. Винаги ще го обичам. Формулата на успеха ми бе такава, че съумях да направя изключителен колектив от треньорите, които повярвахме и всеки идваше зареден на работа. Всеки искаше да постига знания и да вървим нагоре – това са неща, които трудно се постигат, но когато се намират начини и средства, то успяваш – ние вярвахме и успяхме”.

„Единственото ме боли, че ще се разделя с наставниците, тъй като срещнах прекрасни хора. Всички обичат Левски и дават мило и драго да развиват децата на клуба, за да се постигат добри резултати”.

„За развитието на школата с Павел Колев разговори не са водени. Извлечете си поуките, след като не сме говорили в последната половин година. Имаше момент, в които в отбора нямаше пари и на мен ми бе трудно да накарам треньорите да идват на работа с мисълта как да тренират играчите, да се раздават. Заплатите не бяха големи – между 800 и 1000 лева. Особено зимните месеци, когато разходите са по-високи, то тогава е най-трудно. Нестор Юруков е човекът, който знаеше какво съм правил през това време, за да накарам треньорите да се чувстват добре и да вършат работата си, за която им се „плаща”. Когато се разделих с тях в понеделник, това са ми най-тежките моменти”, завърши Даниел Боримиров.

Павел Колев

източник: LAP.bg