Бившият директор на ДЮШ в Левски Даниел Боримиров заедно с Нестор Юруков (главен методист в ДЮШ на Левски) направиха ретроспекция за работата си през изминалите 5 години в школата на "сините".

Боримиров беше подготвил специална презентация с целите и изпълнените задачи в школата на клуба, докато той беше начело на академията.

„През юли 2014 аз застанах както днес, с лицето си, и направих презентация. На нея обявих плановете си. Сега съм длъжен да дам отчет за това каква работа свършихме за тези 5 години. Искам да благодаря на всички, които ми помогнаха в този период, на всички треньори, с които работех. С които, смея да твърдя, че направих много добър колектив”, сподели Даниел Боримиров.

По-голямата част от презентацията направи Нестор Юруков – доктор на педагогическите науки и лектор в треньорската школа по футбол към БФС.

„Концепцията за развитие на ДЮШ включваше участието в международни турнири. Левски стана разпознаваем. Предвиждахме до 2021 година 20% от отбора на Левски да бъде с играчи от школата. До юни 2019 имаме 13 играчи с професионални играчи към първия отбор”, сподели Нестор Юруков.

„Искам да разкажа една интересна история със Захари Сираков. Знаете, че има трибуна дори в Русия на негово име. Искам с деца, да започна с деца, така каза той като го поканихме. Но този човек искаше да започне отначало. Той е един от курсистите, които правят впечатление в школата, вече кара А лиценз, 3 години е в Левски”, коментира още Нестор Юруков.

„За нас беше важно да създаваме треньори. Георги Тодоров, Красимир Петров, Тодор Симов, Димитър Телкийски и Петър Пеев са хора, с които работихме още. Имахме мечта, най-обичаният български отбор да има български лица. Видяхме и млади футболисти,които чакаха шанса си, само Даниел Боримиров успя да ги убеди да останат в Левски и да чакат момента, в който ще получат шанса си в първия отбор”, допълни още Нестор Юруков.