Отборът на Галатасарай оглави Група D в Шампионската лига след успех с 3:0 над Локомотив Москва. Двубоят се игра на Тюрк Телеком, а много добър мач направи бившият футболист на Левски Гари Родригес. Именно той даде тон на домакините за победата.

В другия мач от потока Шалке 04 и Порто завършиха при равен резултат – 1:1 в старта на груповата фаза.

В началото на мача в Истанбул турският тим започна по-активно и съвсем закономерно стигна до гол.

 В 8.40 минута Гари Родригес вкара най-ранния гол за Галатасарай като домакин в Шампионската лига. Според статистиката, той е изпреварил с 19 секунди постижението на Фелипе Мело, който през 2013 реализира в Копенхаген .

Бившият футболист на Левски вкара красиво попадение. Гари Родригес получи топката на левия фланг, навлезе към центъра, и с мощен удар от границата на наказателното поле стреля право във вратаря Маринато Гилерме, който не успя да се намеси добре и топката влезе в мрежата му.

Само шест минути по-късно бившият играч на Левски отново демонстрира класата си с индивидуална изява, но този път не стигна до попадение, а стреля покрай вратата.

След почивката по-добрите положения отново бяха пред вратата на Локомотив Москва. В 56-ата минута Папа Н’Диайе стреля мощно от дистанция в очертанията, но вратарят на гостите се намеси добре.

В 67-ата минута Галатасарай удвои преднината си. 30-годишният Ерен Дердийок стреля от пряк свободен удар, а топката влезе в горния ляв ъгъл на мрежата.

В края на мача Н’Диайе получи втори жълт картон и съответно червен за нарушение в центъра на терена. Това обаче не оказа влияние на развитието на срещата. Нещо повече, Галатасарай дори реализира трети гол. В даденото от съдията продължение Селчук Инан се разписа от дузпа за крайното 3:0. Наказателният удар бе даден за нарушение на вратаря Маринато Гилерме.

В другия мач от Група D на Шампионската лига Шалке 04 и Порто не излъчиха победител изавършиха 1:1.

Мачът започна добре за Порто. Още в 13-ата минута гостите получиха право да изпълнят дузпа за игра с ръка на Налдо в наказателното поле. Зад топката застана Алекс Николао Телеш, който стреля в очертанията, но вратарят на Шалке 04 Ралф Фарман отрази удара му.

Двата тима трудно достигаха до опасни положения пред двете врати, но все пак домакините поведоха през втората част.  В 64-ата минута след бърза контраатака отдясно, Бреел Емболо завърши с диагонален удар за 1:0.

Само 10 минути обаче бяха нужни на гостите да стигнат до изравняване. Порто получи втори шанс да се разпише – отново от дузпа. Налдо е играл непозволено в наказателното поле срещу Муса Марега, поне според съдията. Отавио този път се оказа по-точен от своя съотборник и реализира от бялата точка за 1:1.

Отборът на Галатасарай води в Група D с 3 точки пред Порто и Шалке 04, които са с по една. На дъното е Локомотив Москва.