Един от бившите играчи на ЦСКА Орелиен Жоаким продължава да е търсена фигура в родината си, за да сподели спомени от преживяванията си у нас. Особено като е единственият национал на Люксембург, подвизавал се по нашите терени. 

Той сподели, че си спомня само с хубаво престоя си на "Армията" през сезон 2014/2015, макар че невинаги всичко е текло по мед и масло. Особено що се касае до заплащането му. Ето и какво сподели звездата на Люксембург пред изданието "So Foot". 

"Имах страхотен сезон в България с екипа на ЦСКА. Отборът имаше своите върхове и спадове, но аз обожавах града. И затова, когато отидохме в София за първия си мач от световните квалификации, за мен беше едно страхотно завръщане. А и се разписах."

"В София беше страхотно, докато играех там. Живеех в центъра, имах собствен апартамент, собствена кола, никога не съм ползвал GPS, всичко беше на ръка разстояние. Чувствах се страхотно, нямах никакви проблеми с ориентацията", споделя Жоаким, след което следва въпрос от журналиста, който гласи: 

"От друга страна, ти беше там в сезон, в който клубът беше в ужасяваща ситуация, беше на прага на фалита, който в крайна сметка го застигна. Трибуните бяха празни, шефовете ги нямаше в ложите, как се чувстваше?" И Жоаким отговаря по следния начин:

"Ха-ха, значи всички знаете вече за тези премеждия. Истина е, че за да получа първата си заплата, трябваше да чакам два месеца. После отидохме за близо два месеца на лагер в Турция през зимата, беше ужасно, не ни бяха плащали четири месеца тогава..."

"И въпреки всичко, тогава бяхме първи на полусезона, а след подновяването на първенството пропиляхме всичко с лека ръка за отрицателно време. В тези дни нямаше топла вода в съблекалнята, нямаше осветление в тоалетните, нямаше дори бензин за автобуса. Не можете да си представите такава ситуация, неописуема е", споделя с усмивка Жоаким.