През годините Ботев Пловдив и Берое се оформи като мач, който носи по-специфичен заряд. По правило двубоите между двата отбора са интересни, а головете и опасните ситуации пред вратите изобилстват.

От сезон 2015/16 двата тима не са завършвали при нулево равенство. В 12 поредни шампионатни мача винаги има поне по един гол в „Битката за Тракия“.

Най-впечатляващият сезон се изигра през сезон 2016/17. След много драматични обрати Тодор Неделев донесе победата на Ботев с 4:3 в Стара Загора, с попадение в 81-ата минута.

останахме без дъх и в друг сблъсък Под Аязмото през изминалия сезон. берое спечели с 3:2 с гол на Борислав Цонев.

Ето ни и в настоящия сезон. В 1/8-финала за Купата на България двата отбора стигнаха до дузпи след 0:0 в редовното време и продълженията. И пак беше интересно.

Съставът на Николай Киров обаче има за какво да си връща на заралии в първенството, тъй като първият мач през сезона беше спечелен от Берое с 2:1.

3 месеца по-късно отново е време за Битката на Тракия. Този път в Пловдив. Разликата между Берое и Ботев Пловдив е само четири точки и зрелището обещава да бъде крайно интересно.

Срещата ще можете да проследите по DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA, GONG.BG и Дарик радио.