Победната серия на ЦСКА в контролите по време на предсезонната подготовка продължава. Тимът на Стамен Белчев се наложи с 2:0 на Етър в приятелска среща, която се игра на обновената тренировъчна база на “червените” в Панчарево. И двете попадения паднаха през първата част, а точни за домакините бяха Кирил Десподов в 16-ата и Рубен Пинто в 38-ата минута на срещата.

Белчев: Не съм доволен, Десподов може и повече

Още с първото си докосване, “червените” получиха страхотна възможност да открият резултата. Кирил Десподов проби отдясно и с подаде към нахлуващия в наказателното поле Фернандо Каранга, който се завъртя добре и стреля, но встрани от страничния стълб на Христо Иванов.

В 5-ата минута Стефан Неделчев опита да застраши вратата на Георги Китанов с удар от дистанция, но топката премина високо над гредата.

Малко по-късно падна и първото попадение в мача. В 16-ата минута Кирил Десподов изведе “червените” напред в резултата, след като Меркадо пресече подаване на Стефан Неделчев, който от своя страна напредна и с чудесен пас към точката на дузпата намери младата звезда на ЦСКА. Там Десподов овладя и със силен шут по тревата простреля вратаря Христо Иванов.

Генчев: Трябва да трупаме самочувствие в мачове като този с ЦСКА

В 32-ата минута домакините пропуснаха да реализират второ попадение. Антон Недялков проби отляво, подаде към Давид Симао, който стреля от около 14 метра, но нацели напречната греда. 

В 38-ата минута падна и второто попадение за “червените”, като португалците Давид Симао и Рубен Пинто бяха главните виновници за това. Симао изпрати топката в наказателното поле, а Пинто успя да засече с глава и да изпрати топката в мрежата на съперника.  

Десподов: Ще гоним титлата, второ и трето място не прилягат на ЦСКА

В началото на втората част удари от дистанция опитаха Десподов и Кулма, но топката на два пъти излезе в аут.

В последвалите минути Етър опита на няколко пъти да застраши вратата на “червените”, но без успех. В 72-ата минута лошо изчистване на Марко Клисура можеше да доведе до попадение за “виолетовите”.  Сърбинът, който е на проби в тима на ЦСКА, изпрати топката право в краката на Йордан Апостолов, който стреля от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Слави Петров.

Само пет минути по-късно Иван Петков пропиля най-чистото положение за Етър. Вместо да стреля към вратата на Слави Петров от около 5 метра, той опита подаване към свой съотборник, но до гол така и не се стигна. В 83-ата минута Александър Александров изпрати опасен удар, но топката профуча покрай левия горен ъгъл на съперниковата врата. Последва моментална реакция от страна на ЦСКА като Никола Колев шутира, но Христо Иванов се отличи с чудесно спасяване.

В 87-ата минута пък чехът Лубош Адамец успя да си изкара червен картон, след като спря оставащия сам срещу вратаря Енрике. Кристиан Малинов изпълни фаула и опита директен удар към вратата на Етър, но топката мина над гредата.

Eто и стартовите 11 на двата тима:

ЦСКА: Георги Китанов (в), Станислав Манолев, Божидар Чорбаджийски (к), Николай Бодуров, Антон Недялков, Рубен Пинто, Кристиян Малинов, Давид Симао, Кевин Меркадо, Кирил Десподов, Фернандо Каранга

Етър: Христо Иванов, Иван Скерлев, Михаил Минков, Александър Александров, Димо Атанасов, Чавдар Ивайлов, Яни Пехливанов, Цветомир Тодоров, Румен Руменов, Джихат Кямил, Стефан Неделчев

Следете срещата на живо с Gong.bg:

90'+1' - Край на мача!

87' - Червен картон за Лубош Адамец, който спря оставащия сам срещу вратаря Енрике. Кристиан Малинов изпълни фаула и опита директен удар към вратата на Етър, но топката мина над гредата.

82' - Жълт картон за Кристиян Малинов

78' -  Жълт картон за Александър Александров

72' - Лошо изчистване на Марко Клисура, изпрати топката право в краката на Йордан Апостолов, който стреля от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Слави Петров.

69' - Жълт картон за Йордан Апостолов след съприкосновение с Густаво Кулма. Налага се намесата и на медицинска помощ. 

61' - Симао опита директен обстрел към вратата на Етър от пряк свободен удар, но топката мина над гредата.

56' - Хубав шут на Густаво Кулма, който обаче премина на сантиметри от страничната греда.

46' - Начало на второто полувреме!

45' - Край на първата част!

38' - 2:0 за ЦСКА! След центриране на Давид Симао в наказателното поле на "виолетовите", Рубен Пинто успя да засече с глава и да прати топката директно в мрежата на съперника. 

32' - Отново напрежение пред вратата на Етър. Антон Недялков проби отляво, подаде към Давид Симао, който стреля от около 14 метра, но нацели напречната греда. 

17' - Гол за ЦСКА! Меркадо пресече грешно подаване на Стефан Неделчев, след това с чудесен пас намери непокрития в наказателното поле Кирил Десподов, който със силен хладнокръвен шут изведе "червените" напред в резултата.

10' - Етър опита да застраши вратата на ЦСКА с два далечни удара на Стефан Неделчев и Цветомир Тодоров, които обаче не представляваха никаква трудност за стража Георги Китанов.

2'- Кирил Десподов с добър пробив отдясно, подаде към нахлуващия в наказателното поле Фернандо Каранга, който се завъртя добре и стреля, но встрани от страничния стълб.

1' - Начало на мача!