Предлагаме ви и втората част от дългото интервю на Димитър Димитров-Херо, дадено пред Дарик радио. В нея той разкри, че е бил готов да напусне отбора.

Първата част от интервюто с Херо

- На кои позиции са ви необходими попълнения?

Няма да коментирал на кои позиции ми трябват футболисти, защото пак ще се получат спекулации и ще има сърдити.

- Защо така често променяте схемата на игра на отбора? Положително или отрицателно повлия това на отбора?

Досега четях, че Лудогорец е разгадаем и всички го знаят, откъдето са идвали проблемите през годините. Промених това статукво и в различни мачове излизахме да играем с различни схеми. Един отбор трябва да има различни варианти и да се търсят изненадите.

- Каква е разликата между Лудогорец и другите клубове, в които сте работили?

В Лудогорец има изграден стереотип на работа. Работя със селекцията, която я има. До момента в отборите, в които съм бил, аз съм си правил селекцията и съм си избирал хората, с които да работя. По отношения на условия на работата тук нещата са перфектни.

- Смятате ли, че сте изненадали с нещо хората след първите три мача в Лига Европа?

Смятам, че много хора са изненадаха от първите три мача в Лига Европа. След тези мачове останаха много изненадани хора. След тези мачове бяхме длъжни да излезем от групата, защото ако не бяхме успели, си представям какво щеше да бъде отношението.

- А защо имате толкова много врагове в България?

Не знам защо имам толкова врагове в България. Навсякъде съм работил и съм се опитвал да защитавам клуба, в който работя. Сега има негативно отношение към Лудогорец от феновете на Левски и ЦСКА и съответно към мен.

- Как ви приемат хората в града?

В Разград почти не излизам в града. От стадиона съм вкъщи, а от вкъщи - на стадиона.

- Относно ротацията на вратарския пост какво е мнението ви, полезно ли е?

Много дискусионна тема. Имам своето мнение, но съм оставил нещата в ръцете на треньора на вратарите. Той работи с тях и знае тяхното състояние. Силно дискусионна тема е дали ротациите са полезни за състоянието на вратарите

- Имало ли е момент, в който сте искали да напуснете?

Имало е такива моменти. Един от тези моменти беше след класирането ни за 1/16-ина финалите в Лига Европа, след ремито с Хофенхайм. Видях реакцията на определени хора, твои колеги. Беше адски болезнено и неприятно. Още вечерта исках на напусна. Разговарях с нашите ръководители. Това беше емоционално решение. Исках да ни оставят 1 час да се зарадваме. Знам, че работим в България и нещата са такива.

- Към коя цел трябва да бъде насочена зимната ви подготовка?

Според мен подготовката трябва да се направи така, че основната цел е да се спечелим титлата. Ако успеем да отстраним Милан, ще бъда безкрайно щастлив.

- Не е ли по-добре в крайна сметка, че отпаднахте от един турнир, Купата на България?

Тежко е, че отпаднахме за Купата. Но не са машини и понякога има липса на тръпка и емоция.

- Кой от двата столични гранда е по-удобен съперник за Лудогорец?

Не мога да кажа дали Левски или ЦСКА е по-лесен за Лудогорец. Двата отбора са еднакво трудни. В шестицата нямаш право на грешка. Чувал съм изрази, че шампион се става с мачовете срещу малките отбори. Споделям и сентенцията, че защитата печели шампионати, а нападението - мачове. Основата на всеки отбор е като основата на сграда. От там се изграждат нещата. Без сериозна и дисциплинирана защита няма как да станеш шампион.

- Колко време ще останете в Лудогорец?

Не мога да кажа колко време ще остана в Лудогорец. Треньорите в такива периоди не могат да го определят, защото не всичко зависи от тях.

- А в друг български отбор? Каква е разликата в чужбина?

Чувствал съм изключително щастлив от работата си в чужбина и като отношение и като резултати. В България е друго. Там работата се оценяваше. Тук няма как да стане. Излизаме от тежка група, където сме аутсайдери и виждате за какво става дума. Ако чуждестранен треньор беше излязъл от тази група, щеше все още да има празненства и лозунги.