Спорно-техническият директор на Берое Валентин Грудев заяви, че клубът смята да обжалва наказанието на Кохей Като. Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз санкционира футболиста на старозагорци с четири мача извън терените. Като получи петият си жълт картон срещу Ботев и стандартно беше наказан за една среща, но заради съдийския доклад той отнесе още три мача за удар без топка. 

Играч на Берое отнесе наказание за 4 мача, друг го глобиха с 3000 лв.

„Когато всичко свърши добре няма какво да коментираме, всичко е наред. Един мач, който момчетата осъзнаха, че е много важен почти на приключване предколедно. Изиграха го мъжки, изиграха го с насторение, изиграха го с качествена игра. Видя се, че ние сме много по-качествения отбор. Това беше най-малкото, с което можеше да си отиде „Септември“. Най-важното е че се видя, че въпреки наказанията и контузиите се видя, че имаме качествени футболисти, които могат да решат всеки мач. Боби Цонев с два гола, прекрасна игра. Затова сме отбор, имаме качествени изпълнения", каза Грудев пред официалния сайт на Берое.

„Подготвили сме жалба за наказанието на Като. Не може за ситуации, които се получават всеки мач по няколко на брой, в игрови ситуации, гардиране на топка, на може би най-дисциплинираният играч в Първа лига, Кохей Като, проектонационал на Япония, по доклад да го наказват 4 мача. Това е недопустимо. Приключва се по този начин сезона на момчето. Говорим за човек, който е извикан и е един от малкото, нямам идея дали не е и единствен в Първа лига, който може да играе на световното първенство в Русия. Четири мача е безумие за игрова ситуация по доклад. Ние ще обжалваме в понеделник, подготвили сме жалба до апелативната комисия", разкри той.

Берое едва побра в петолинието симфонията си срещу Септември

„С ЦСКА мача ще се играе с настроение. Ще излезем като равен да се надиграваме. Смятам, че имаме нужните качества да излезем с чест и достойнство от този мач", допълни спортно-техническият директор.

„Никола Гавов преди 4-5 месеца сключи професионален договор. Той е момче от школата, с много качества, които днес проличаха. Ще даваме път на младите", обясни той.

„Истината за Денислав Станчев е че той беше отстранен от представителния отбор на U19 от старши треньора си Иван Гаджев. Поставено му беше наказание до приключване на есенния полусезон да тренира с 17 годишните. Лично аз разговарях с него и му казах, че ще разчитаме на него, защото е талантлив футболист и на 8 януари ще започне подготовка с мъжкия отбор, да изкара и подготовка в Турция и след това да решим. След този разговор, който имахме той ми се обади и ми каза: „Г-н Грудев, аз смятам да си търся другаде бъдещето“. Това е истината с него. Аз заставам с името си за това, което се е случило с Денис. В крайна сметка всеки има правото сам да реши къде да продължи. Коментара ще го оставя за в бъдеще", завърши Грудев.