Берое посреща ЦСКА в Стара Загора в мач от 31-ия кръг на Първа лига. Воденият от Александър Томаш отбор трябва да защитава третото място, на което се намира, но след тежкото поражение с 0:7 от Лудогорец задачата пред тима изглежда много сложна. В същото време ЦСКА изостава на 8 точки от шампиона и „червените“ нямат право на никакви грешки.

Двубоят е от 20 часа под Аязмото и ще се излъчва пряко по DIEMA SPORT, както и онлайна на PLAY DIEMA XTRA и GONG PLAY. Също така можете да я проследите минута по минута на GONG.BG и на живо по Дарик радио.

Последната победа на беройци над ЦСКА в Стара Загора е от 18 август 1990 г. – 1:0 с гол на Тодор Станев-Германеца, оттогава последваха 20 домакинства, в които заралии записаха 6 равенства и 14 загуби.

0:7 срещу Лудогорец в миналия кръг е най-тежката загуба в досегашната треньорска кариера на бившия защитник на ЦСКА Александър Томаш. Преди това с него Берое падна с 0:6 от червените на 10 декември м.г.

Срещу разградчани словашкият вратар Душан Перниш за първи път бе сменен по време на игра след 42 мача от дебюта си насам, в които изкара 42 пъти по 90 минути на терена.

Един от двата хеттрика в кариерата на Фернандо Каранга у нас бе точно срещу Берое – при 6:0 в мач от 20-ия кръг на редовния сезон. Преди това бразилецът се разписа на 3 пъти срещу Ботев в Пловдив за 6:2 на 30 юли 2017 г.

Черниаускас не успя да запази мрежата си суха в нито един от четирите двубоя на армейците в плейофната фаза на първенството. Литовският страж е с най-дългата серия без допуснат гол през сезона – 738 игрови минути.

За първи път от сезон 2006/07 г. насам червените преминаха границата от 70 вкарани гола в рамките на един сезон и имат вече 72. Те обаче са далеч от рекорда си от 95 попадения в 34 мача през 1971/72 г.