Един от опитните играчи на Септември Александру Бенга разкри причините за загубата от Ботев Враца в последния мач от четвъртия кръг на Първа лига. Столичани паднаха с 1:2, а спорд румънеца за този развой е спомогнал ранният автогол.

"Вярно е, че е лош резултатът. Загубхме вкъщи след хубавия мач във Варна. Но трябва да продължим напред. Искахме победата, но за съжаление паднахме. Сега трябва да работим, да направим анализ и да гледаме към следващия мач."

"На практика започнахме мача от 0:1, защото си вкарахме автогол в 5-та мнута. Но имахме 85 минути да отбележим. Не е същото да тръгнеш от 0:1 и от 0:0, но имахме 85 минути да реагираме, което не успяхме да направим", заяви Бенга пред DIEMA SPORT.

Този резултат за Септември дойде след зрелищната победа с 5:1 над Черно море предни кръг. Бранителят разкри защо има такова лъкатушене в играта на отбора в два поредни двубоя.

"Във Варна изиграхме страхотен мач със страхотна дисциплина, слушахме треньора тогава внимателно и изпълнявахме. Но ние сме млад отбор, а тази възраст не е много лесно да си постоянен. Момчетата са млади и добри, но понякога им е трудно да правят два силни мача поред. Ще си направим анализа и да видим какво трябва да направим, за да сме постоянни."

"Чувствам се много добре в Септември. Имах доста оферти от България това лято, но избрах да дойда тук. Ние сме млад отбор с много качествени момчета. Само младоци са около мен, но дали ще съм лидер, ще си личи на терена. За мен е важно да играя и с другите опитни, като Галчев и Галев. Трябва да направим добра сплав с младите и да се справим", завърши Бенга.