Наставникът на ЦСКА Стамен Белчев остана доволен от видяното от играчите си в контролата с Динамо Киев, завършила при нулево равенство. Макар да имаше леки забележки към представянето им, генералната му оценка е положителна. 

"Получи се полезна проверка за нас, имаше и хубави моменти в мача. Трябва да си извадим нужните поуки и да продължим напред. Доволен съм, че през по-голямата част от мача стояхме компактно, не оставихме шансове на противника да работи." 

"Не съм доволен, че малкото си положения не успяхме да ги реализираме. Но не може всичко да се получава, така че съм доволен от видяното от момчетата", заяви Белчев пред DIEMA SPORT и разясни какво е искал да види от тази проверка.

"Ние затова правим мачове с такива грандове, ако не търсим агресия от противника, ще играем със слаби отбори. Искаме да преценим до къде сме стигнали в развитието си и това беше идеята на тази контрола." 

"Правим добре контрите си, имам обаче още претенции във владението на топката под натиск. Трябва да взимаме по-хубави решения при постепенна атака и при натиск от съперника. Нека сега да правим грешките, да изритваме топката само в краен случай, да я държим повече и да създаваме предимство във всяка зона", сподели още Белчев и продължи с анализа си. 

"В края на мача влязоха четири млади момчета, може би от това дойде предимството на Динамо. Полезна проверка, няма от какво да сме недоволни. Засега спазваме предварителния ни план, времето е много добро, условията и съперниците са страхотни, само се надявам да нямаме контузии, за да могат всички да са готови за пролетта", добави треньорът и разкри какво е състоянието на оплакващите се от травми. 

"Александър Георгиев се надявам да няма проблеми да играе със Спартак Москва. При Барт не е тежка контузията, но лекарите ще преценят доколко е готови колко минути ще може да запише", заяви Белчев и завърши с това, каква е амбицията му за пролетния дял.

"Още е много рано да говорим колко сме подготвени, още има натрупана умора. Движим се в правилната посока, надявам се да продължим така и да работим сериозно, за да сме максимално подготвени. Само така ще можем да празнуваме в края на сезона", завърши наставникът.