„Основната цел пред ЦСКА е да направим една добра подготовка, да подобрим играта на отбора, да търсим постоянство и да се върнем готови за началото на първенството. За първия етап тук в България съм доволен от старанието и желанието на момчетата. Надявам се да задържим това високо ниво по време на лагера”, коментира при заминаването на ЦСКА старши треньорът на „червените” Стамен Белчев.

„Искаше ми се вече да имаме нови, но трябва да сме сигурни в качествата на всеки футболист, който взимаме. Надявам се на поне двама нови”, каза още Белчев, а по повод спрягания за трансфер Рафаел Двамена, треньорът отговори: „Нищо не потвърждавам. Когато има нещо ясно и сигурно, ще бъдете уведомени.”

По темата за раздялата с Борис Галчев, Стамен Белчев каза: „Няма какво да коментирам по тази тема. Пожелаваме му успех занапред и така. И по мое решение. Така съм преценил. Преценявам, че на този етап няма да бъде полезен на отбора.”

А ще има ли осбодени, Белчев заяви: „Зависи от това дали ще привлечем футболисти. Ако някой не покаже нужното ниво, нищо чудно да бъде освободен.”

„С новия формат на първенството всичко се случва. Надявам се да покажем постоянство, пък ако това стане резултатите ще бъдат налице. Сигурен съм. Всеки футболист на ЦСКА, който покаже, че заслужава, ще му се даде шанс. Не ги деля на българи и чужденци”, завърши Стамен Белчев.