Старши треньорът на ЦСКА Стамен Белчев говори пред CSKA.BG преди Вечното дерби, което ще се играе в събота (29 април) от 17 ч.. Той е на мнение, че отборът трябва да си е извлякъл поуки от предишния мач с Левски и грешките няма да бъдат повторени. Според Белчев двата съперника се познават отлично и сблъсъкът ще бъде решен от дребни детайли в играта. Треньорът заяви, че е твърдо убеден, че играчите ще се вложат максимално в дербито и няма да разочароват и него и феновете. Белчев е на мнение, че най-важното е състезателите да са максимално концентрирани и да не се поддават на провокации и нерви.

„Второ дерби за мен като треньор. Надявам се да сме си извадили нужните поуки и да не ги повтаряме. Наясно са момчета какво изисквам от тях. Коментираме с тях как трябва да играем в защита и в атака. Надявам се, че всичко е наред и искам да го покажем в мача и да излезем победители. Мисля, че и двата отбора се познават. Малки детайли ще решат мача. За съжаление малко не ни достигаше в последните мачове. Малко не ни достигаше. Индивидуални грешки досега ни пречеха. Вярвам във всеки един от тях и излизаме само за победа.“

„Говорим за много неща с футболистите. Провокациите са една от тези теми. За наша радост на последния мач те не се подведоха. Надявам се и съдиите да преценят кога има провокация и да реагират както трябва. В такива дерби мачове отборът, който покаже по-голямо старание излиза победител. Всеки един от нашите играчи е показал характер, за да бъде в ЦСКА.“

„Вярвам, че и утре публиката ще ни подкрепи. Мисля, че нашата публика отново ще бъде по-добрата от тази на Левски и ще направим всичко възможно да празнуваме заедно“, завърши Стамен Белчев.


Какво се случва на голямото дерби Левски - ЦСКА? Вълнува те каква е обстановката преди началото на сблъсъка? Какво става на трибуните и какви са празниците след края на голямата битка?

Можеш да станеш част от отговорите на всички тези въпроси сам! Бъди нашите очи, води ни през емоциите си от големия сблъсък, запознай ни със "синьо-червените" страсти с хаштаг #GONG!

Ползвай го в Instagram и Facebook и нека цяла България разбере какво се е случило на голямото дерби Левски - ЦСКА на 29 април на Националния стадион "Васил Левски".

Напиши #GONG, стани част от голямото дерби, направи всички съпричастни с емоциите!