Избягалият от Левски в края на миналата година Хеан Деса явно е осъзнал какви ги е надробил и идва да се моли за милост от "сините". Перуанецът си тръгна за родината в средата на декември миналата година и след това забрави да се върне. Затова и беше уволнен дисциплинарно от българския клуб. 

Беглец от Левски изчезнал без следа, но го спрягат за отбор

От тогава Деса не е играл организиран футбол, а по едно време дори се беше скрил изцяло от хорското внимание. Заради дисциплинарното си уволнение той няма да може да подпише договор с друг клуб, докато тече срокът на споразумението му с Левски. То изтича на 30 юни 2018 г. 

Перуанският беглец от Левски засега е спрял с футбола

Затова според медиите в родината му перуанецът ще дойде в София, за да получи позволение от "сините" за уреждане на взаимоотношенията им. Той има предложение от европейски отбор и се надява Левски да се смили над него, за да поднови кариерата си, иначе ще трябва да тренира самостоятелно още една година. 

Деса загази яко, ще плаща много пари на Левски

По принцип, ако някой отбор иска да го вземе, ще трябва да плати трансферна сума на българския отбор, за да няма претенции към него. Но едва ли някой би сторил подобно нещо, особено за играч, който няма официален мач от декември 2016 г. Затова надеждата на Деса е да бъде помилван, въпреки че постъпи скандално спрямо отбора и си заслужи всички главоболия.