Избягалият от Левски перуански играч Хеан Деса вече се занимава с всичко друго, но не и с футбол. Медиите в родината му го търсят под дърво и камък, защото се интересуват от смятания за един от най-обещаващите играчи в южноамериканската страна. 

Затова изданието "Депор" направи мащабно проучване на битието на Деса. В което се оказа, че от началото на годината той се е отдал на удоволствията на живота. Оказва се, че поне от месец играчът не е пипнал топка и тренира за удоволствие в родния си град. 

Той се забавлява по нощите с приятели и обикаля караоке клубовете. През деня се грижи за новородената си дъщеричка, която се появи на бял свят през декември миналата година. А единственият му досег с футбола е, че... е отишъл да гледа мач от трибуните преди около месец. 

Явно Деса е наясно, че скоро няма да може да пипне топка, защото беше уволнен дисциплинарно от Левски. И ако някой го иска, ще трябва да плаща обезщетение на "сините", а за играч, който дори не тренира, това би било много трудно. 

Иначе самият той е потърсил помощта на перуански адвокат, който да го защитава пред ФИФА, но и той го е уверил, че може да играе само с временна картотека за някой отбор, а такъв желаещ на хоризонта не се е появил.