Дерби без аналог в българския футбол…Страст без граници…Червено срещу синьо…ЦСКА срещу Левски.

За още поне 90 минути България ще ври и кипи в емоциите на Вечното дерби. За последен път през сезона Левски и ЦСКА ще се изправят един срещу друг през сезон 2017/18. Кампания, в която и "червени", и "сини" някак не успяха да изпълнят високите си цели и амбиции.

А в тежките времена на преден план трябва да излязат опитните фигури. Такъв е Александър Барт, който е много вероятно да отговаря за защитата на „армейците” срещу възпитаниците на Делио Роси.

"Няма значение дали 3-те точки решават нещо. Излизаме на 150%. Това е много важен мач…", започна Барт.

ЦСКА има да си връща на кръвния съперник. Преди по-малко от месец Левски отстрани червения клуб на полуфиналите за Купата на страната. А за „армейците” раните от поражението още не са изцяло заличени. Според Барт желанието за отмъщение на футболния терен ще тласне ЦСКА към успеха.

"Трябва да покажем, че това, което стана в полуфинала, беше случайно. Надявам се да излезем от 1-вата минута, а не от 45-тата, както беше днес".

"Да, това не е като реванш, но с Левски всеки мач е различен", добавя бранителят.

Негативната серия в последно време обаче не мина без последствия за ЦСКА. След загубата от Лудогорец, отпадането от Левски и поражението от Ботев (Пловдив) „армейците” се разделиха със своя треньор Стамен Белчев. И макар понастоящем Христо Янев да е отново начело на тима от Борисовата градина, Александър Барт не е забравил приноса на Белчев за израстването на отбора през този сезон.

"Искам да го поздравя, защото цял сезон с него играхме доста мачове и победихме в доста срещи. Сега работя с Янев, който също е много добър".

И така – два отбора, преживели не едно и две разочарования в последно време. Вкопчени сега в идеята да намерят спасението на неволите в едни бляскави 90 минути. На карта може и да не е заложен някой трофей или най-значимите 3 точки на сезона. Там обаче има нещо дори по-значимо. На карта този път ще е заложена честта!