От приказка към кошмар. Така изглеждаха последните две седмици за синя България. Хиляди по трибуните на Националния стадион "Васил Левски" и дори повече пред телевизорите очакваха Купа на страната за Левски…Но приказката нямаше своя хепиенд. Фаворитът сведе глава пред считания за аутсайдер, а за синята част на България остана огромната болка…

Казват, че във футбола няма „вчера”. Че всичко се случва „сега”, в настоящето. Левски няма да забрави болката от загубения от Славия финал, най-вероятно ще извлече своите поуки, но и час по-скоро трябва да погледне към настоящето и дори бъдещето, а не да задълбава в минали неволи.

Следващото препятствие за "сините" е повече от примамлив шанс да се върне част от поизгубената слава. Левски посреща ЦСКА на Националния стадион на 15 май от 18.30 часа.

"Няма значение в какъв момент е този мач. Просто трябва да спечелим и заради клуба, и заради феновете, и заради всичко. Играем за третото място и имаме огромна мотивация", казва един от лидерите на Герена Роман Прохазка.

Словакът минава за един от най-опитните и знае какво е необходимо на тима от "Гоеги Аспарухов" в този момент. А то на пръв поглед много просто.

"Това си казахме. Трябва ни характер. Все пак играем за Левски. Трябва да върнем радостта на феновете", добавя полузащитникът.

Във футбола обаче, както и в живота, никой не е застрахован от разочарованията и техните последствия. Независимо млад или стар, опитен или неопитен…

"Да ти кажа честно, много ми е тежко още. Не мога да го преживея и сигурно ще е така много дълго време", продължава Прохазка.

И така – време за дерби. Време е за герои. Време е за връщане към славните футболни дни. А според Прохазка най-добрият начин Левски да се изправи на крака е с феновете зад гърба си.

"Тежко им е на тях, тежко ни е и на нас. Те трябва да са зад нас. Казваме го всеки път, но наистина искаме да ги зарадваме. Надявам се да го направим", отсече един от "любимците" на запалянковците на "сините".