Новият защитник на ЦСКА Александър Барт демонстрира огромна увереност относно шансовете на своя тим да прекъсне доминацията на Лудогорец в родното футболно първенство. 31-годишният французин заяви, че „червените” имат достатъчно силен отбор, с който да продължат удивителната му шампионска серия. Барт се завръща в Първа лига с амбицията да продължи серията си от 6 поредни титли на България.

Новите Барт и Лое в групата на ЦСКА за мача с Верея

„Много добре се чувствам и съм готов на 100 процента да започна с ЦСКА още от утре. Играх 6 месеца в Румъния за Университатя Крайова, но и за мен, и за семейството ми беше най-добре да се върнем в България, в София, в голям отбор като ЦСКА.  Първо, ЦСКА има голяма история и много добър отбор, тази година имат големи амбиции. Второ, жена ми е българка. За нея и децата беше най-добре да се върнем в София”, каза Барт пред Дарик радио.

„Имаме шанс да прекъснем хегемонията на Лудогорец. Имаме много добър отбор. Гриша Ганчев направи всичко, за да се чувстваме добре и сега базата е много добра. Разполагаме със силни футболисти. Надявам се тази година да бъде нашата година.”

„Естествено, че ще се преборим с Лудогорец. И ние сме много добри също. Вярно е, че в Лудогорец е добре, но и тук в ЦСКА също е много добре. Разполагаме с всички предпоставки да направим един хубав сезон.”

Новите в ЦСКА си избраха номера

„Колко поредни титли имам в България? Общо са 6 – 2 с Литекс и после 4 с Лудогорец. Ако успея да спечеля седма поред с три различни отбора, ще бъде много добре.”

„В България се чувствам най-добре. Дойдох тук, когато бях на 20-21 години и играх 7 години, в които свикнах с хората тук.”

„Божидар Чорбаджийски и Николай Бодуров са много добри футболисти, но във футбола винаги е имало конкуренция. Те са и много добри хора. Конкуренцията може само да ми вдигне нивото. Аз и да не играя, и да играя, ще давам всичко от себе си. Футболът не е индивидуален спорт, всички трябва да си помагаме. Трябва ни и класа.”

„Говорих директно с г-н Ганчев по телефона и така се разбрахме за трансфера. Надявам се бързо да навляза в обстановката при ЦСКА и дано бързо да вървят нещата.”

„В България няма само три отбора.  Сега най-важното е да стигнем до плейофите, а после ще има първа шестица, където не са само Лудогорец и Левски. Ние ще гледаме нашия отбор, няма да гледаме другите, но се надявам сезонът да бъде по-интересен от миналата година”, завърши Барт.