Героят от САЩ’94 Красимир Балъков поема цялата отговорност за оставането на Етър в елита, предприемайки рокади и промени в клуба по английски модел. Това стана ясно на пресконференция, където беше обявено какви ще бъдат задачите пред Бала.

Почетният гражданин на Велико Търново ще води тима от треньорската скамейки в официални срещи и ще работи с четирима треньори – Станислав Генчев, който вкара Етър в Първа лига и бе на кормилото през първия дял на шампионата, Илиян Киряков и Калоян Чакъров. 

Ще бъде привлечен още един треньор, който ще е със задачите на скаут и ще следи за качествени попълнения. А, такива щяло да има за подсилване на средната линия и нападението.

Поради ограниченият бюджет Етър ще разчита на български футболисти, обяви Балъков. И самият той щял да работи за скромно възнаграждение, но не поясни, какво ще е то.

Балъков ще води отбора от треньорската скамейка на тима, а договорът му като скаут на ЦСКА е прекратен.

Балъков става силната фигура в Етър

Етър започва предсезонната си подготовка с 10-дневен лагер в Дряново. Първата контрола е на 18.01.2018 срещу Верея на стадиона в Мъглиж. 

В края на януари отборът заминава за Анталия, където има уговорени мачове срещу Лех (Познан), Железничар (Сараево) и Олимпия (Любляна). 

Официалното представяне на отбора е на 10.02.2018 г. на стадиона „Ивайло”, преди последната контрола срещу Литекс.