Наставникът на Етър Велико Търново Красимир Балъквов бе доволен от първия успех на „болярите“ в Първа лига. „Виолелтовите“ се наложиха с 1:0 над Верея у дома си, на стадион „Ивайло“, а треньорът заяви, че възпитаниците му са показали, че с правилна игра и търпение може да се победи и в последната минута.

„Беше гъсто отзад. Верея игра дефанзивно, нормално хората искат да вземат нещо във Велико Търново. Ние показахме характер и показахме, че с правилна игра и търпение може да победиш и в последната минута“, започна Красимир Балъков непосредствено след драматичната победа пред NOVA SPORT.

„Не чакам, аз исках в 10-ата минута да водим с 1:0. Но футболът е така, всеки иска да яде бял хляб. Не може от първата или втора ситуация да вкараш. Хората се радват на момчетата, има емоции, а това важно за нас. Ние искаме все повече и повече хора да има на стадиона, такъв драматичен мач дава сили и съм доволен от мача, въпреки трудната победа“.

„Не ме притесняват пропуските. В началото на първенството сме, не сме в перфектната си форма. Имаме двама нови нападатели и двамата не са в добро физическо състояние. Трябваше Варела да влезе в игра. Наложи се да сме по-разчупени, затова оставих Иван Петков на пейката. На отбора му беше донякъде тежко и трудно като за първо мач във Велико Търново“, завърши Балъков.