Капитанът на Ботев Пловдив Лъчезар Балтанов заяви, че в реванша от третия квалификационен кръг на Лига Европа срещу Маритимо тимът ще търси единствено победа. Двата тима направиха 0:0 на българска земя, а сега реваншът в Португалия ще определи кой отива към плейофа за влизане в групите.

Николай Киров: Шансовете ще са малко, трябва стабилност в защита

Втората среща е в четвъртък, от 21.00 часа, на живо в GONG.BG, с картина в GONG PLAY и по DIEMA SPORT 2, и коментар по Дарик радио.

“Трябва да отбележим гол в Поргуалия, но не трябва да допуснем такъв. При равенство и отбелязан гол знаем, че пак се класираме, но ние ще търсим победата. Ако им отбележим първи гол, ще им стане доста трудно, защото те трябва да отбележат два”, каза Балтанов.

Ботев чака над 100 свои в Мадейра, няма да продава повече футболисти

“Щом пътува Виана се надявам, че ще е готов за мача. Ако сме напълно концентрирани и играем по начина, по който знаем, че можем, съм сигурен, че ще се поздравим с успех”, допълни той.

“Да се надяваме, че ще изпратим Косоко подобаващо и че той ще помогне за да си осигурим победата. Той е изключителен футболист и можем да му пожелаем само късмет от тук нататък”, каза още футболистът на “жълто-черните”.