Нападателят на Маритимо Родриго Пиньо коментира пред Дарик радио шансовете на отбора му срещу Ботев Пловдив два дни преди реванша от Лига Европа на остров Мадейра.

Първата среща от третия предварителен кръг, която се игра в Бургас, приключи при 0:0. Пиньо беше титуляр за иберийците, за които това бе първи официален мач през 2017/2018.

Бразилецът се очаква да води атаката на португалците в ключовата среща. Ето какво сподели той за Дарик: 

- Очаква ни доста сложен мач срещу един добър отбор. Противникът има много добри нападатели и играе силно в предни позиции. На тях им стига и равенство. Резултатът е много опасен. Много сложен мач срещу Ботев.

Изчерпаха се местата в чартъра на Ботев до Мадейра

- Кой е фаворитът в тази ситуация?
- Няма фаворит и това се видя в първия мач, който беше равностоен. Реваншът ще е тук, но предимството е за Ботев. Те могат да играят за равен, а ние трябва да мислим само за победа.

- Тоест сте убедени, че резултатът е по-добър за Ботев, отколкото за Маритимо?
- Вече го казах, че предимството е за Ботев. Те могат да играят, тук на острова, и за равен. На нас не ни остава друго, освен да атакуваме от първата минута.

- Наясно ли сте със силните страни на Ботев, кои са те?
- Това е един отбор, който излиза много бързо на контраатака. Трябва да сме много внимателни с футболистите в лявата зона, защото играят доста бързо. В предни позиции този отбор е много добър.

Маритимо без капитана си в реванша

- Харесахте ли по-специално някой футболист на българския отбор?
- Много ми допадна един от футболистите, който борави добре с левия крак. Става дума за осми номер /Тодор Неделев - б.а./. Той е много добър футболист, а също и централният нападател /Виана - б.а./. Останалите в отбора също са добри играчи.

- Имате ли информация дали ще има много фенове на стадиона, които да ви подкрепят?
- Надяваме се да бъде така. Вярвам, че стадионът ще бъде препълнен. Така е било миналата година във важните мачове, а сега ни предстои много важен мач.

- Преди седмица говорих с треньора ви Даниел Рамош, който каза, че целта са групите на Лига Европа. Възможно ли е?
- Това е голямата цел през този сезон. Знаем, че няма да е лесно. Сега е предстоящата елиминация с Ботев, а после евентуално плейофите. Голямата ни цел са групите на Лига Европа.