Бившият треньор и главен мениджър на Лудогорец Пауло Аутуори се обърка играчи от колко държави е ръководил в Разград за краткия си престой тук. Той обяви, че е бил начело на играчи от 11 различни националности, докато справка със състава на "орлите" показва, че те са от само 8. 

На "Лудогорец Арена" има играчи от Бразилия, Аржентина, Полша, Румъния, Холандия, Мадагаскар, Южна Африка и България. Иначе Аутуори беше подложен на критика в новия си клуб в Колумбия, че е довел на проби млад бразилски нападател, а в Насионал, където работи сега, феновете не гледат с добро око на чуждите играчи. 

Те потърсили сметка защо се разчита толкова много на чужденци, при положение, че 13 души са били привлечени от други държави в последните 7-8 години. В крайна сметка се оказало, че Аутуори няма общо с привличането на сънародника му, но увери феновете, че ако се наложи, може да се справи с интернационален състав, защото има сериозен опит в това, давайки пример с Лудогорец. 

"В съвременния футбол все повече се дава приоритет на привличането на чужденци и това е тенденция навсякъде. В Лудогорец например, бях начело на щаб и отбор, в който имаше представители на 11 различни националности. Това, разбира се, е екстремен случай, но тенденцията е такава навсякъде по света."

"Все пак, аз смятам да разчитам предимно на колумбийски играчи в отбора си, защото те са достатъчно качествени и могат да помогнат много на състава", сподели Пауло Аутуори пред местното издание "Ел Коломбиано", като явно малко е надул бройката на чужденците от различни държави в Лудогорец.