Главният мениджър на Лудогорец Пауло Аутуори засипа с похвали клуба в родната си Бразилия. Той разкри какво го е накарало да предприеме предизвикателството да отиде в България, след като дълги години е водил всички грандове в Страната на кафето. Според него, разградчани са по-добри като организация от голяма част от водещите тимове в родината му. 

"Избрах България, защото получих възможността да работя на по-високо ниво, да свърша по-дълбока работа. Такова нещо в Бразилия нямаше как да получа. А и имах възможността да участвам в евротурнирите. Ето, сега сме в групите на Лига Европа."

"Преди да дойда не познавах изобщо България, но съм много приятно изненадан. Това е една прекрасна, много красива страна, има множество и прекрасни курорти - морски и планински. Идват много скандинавци, турци, германци да почиват тук. Наистина се наслаждавам."

"Колкото до Лудогорец, това е страхотен клуб, който е организиран много професионално. Честно казано, нивото му в тази насока е много по-високо от това на много от грандовете в Бразилия. В момента това е най-силният клуб в България, макар че градът му се намира на 400 километра от столицата София", сподели Аутуори пред Journal do Brazil и разкри какви са трудностите пред него. 

"Имам цели деветима бразилци в състава, един от тях е вратарят Ренан, който играеше в Ботафого и няма как да не го познавате. Имаме няколко българи, румънци, поляци. Щабът е добър също. Но има един проблем. Тъй като имаме много чужденци в състава, страда националният отбор на България. Трудно вече могат да стигнат до отбора от 1994 г., с който взеха бронз на Световното", заяви Аутуори.