Бразилският треньор на Лудогорец Пауло Аутуори се върна върху минамалната победа над Зрински Мостар преди време след убедителния успех над Черно море с 5:1. Той коментира накратко и дербито между Левски и ЦСКА.

„Поздравления за играчите, беше добър мач. Черно море игра доста добре и се бори, резултатът не е съвсем обективен. Вторият и третият гол влязоха набързо и това затрудни съперника. С такива ранни голове нашият отбор успя да развали тяхната стратегия.”

„Доволен съм от победата и от резултата, не съм доволен от това, че ни вакараха гол. Бях предупредил, че Черно море е добър при статичните положения, но ни вкараха гол. Няма да говоря за слабости нито за нашия, нито за техния отбор. Футболът е играна на психология. Те ни анализират, ние ги анализираме и всеки прави своята стратегия. Ако гледате мачовете ни в европейските турнири, знаете, че няма такива голове от статични положения.”

„Аз оценявам по достойнство всички победи. За мен победата евинаги най-важна. Всички победи са важни. Не може всеки мач да се спечели с 4-5 гола. Връщам се върху мача със Зрински, защото беше с малък резултат и тук не бе оценена, но аз я оценявам, защото бе много важна. В това отношение може да се смята за арогантно, едно такова отношение просто не е честно.”

„С Илиан Илиев се видяхме, разговаряхме. Той беше страхотен футболист, когато му бях треньор в Бенфика. Пожелавам му много успехи в неговата кариера.”

„Поздравления за Левски и съжалявам за ЦСКА след тяхното дерби.Времето е достатъчно за възстановяване. Отиваме с ясната цел за победа в Цюрих. Искаме да направим голям мач в Швейцария в Лига Европа.”

„Мисля единствено и само за Цюрих вече, не искам да коментирам съперника ни за Купата на България Славия”, завърши Пауло Аутуори.