Бившият съдия Александър Костадинов направи анализ на спорните положения на дербито между Левски и ЦСКА от 23-ия кръг на Първа лига.

„Има една камера, която напълно оправдава решението на главния съдия Владимир Вълков и в случая огромната помощ, която има от четвъртия арбитър Ивайло Стоянов.

Важното е къде се намира топката. В случая има изблъскване с лявата ръка, но дясната ръка ясно показва, че ударът е в областта на лицето. Това е сюблимният момент, в който съдиите взимат най-точното решение. Играта с ръка на състезателя в червено, който изблъсква в областта на лицето без топка играча в синьо. Виждаме, че играта обстановка променя треакторията си. Тази интервенция от страна на червения състезател с дясната ръка в лицето на Иван Горанов от Левски е категоричен червен картон“, коментира Костадинов.

„Когато има ВАР и имаше допълнителен асистен съдия, щеще да бъде взет по-лесно това решение. Когато има ВАР, то при показването на червения картон, при всички положения ситуацията щеше да бъде разгледана още веднъж на повторение и съдията щеше да бъде абсолютно сигурен във взимането на своето решение“, добави той.

„Между Паулиньо и Иван Турицов има известен контакт с играча в червено, но той в никакъв случай не е умишлен. По-скоро играчът в червено използва контакта с ръката на футболиста на Левски, за да спечели нещо от тази ситуация. Паулиньо не играе умишлено с ръка, за да извърши някакво нарушение и извлече предимство от тази ситуация. Играта правилно е оставена да продължи“, каза още Александър Костадинов.